STRAVA I UŽAS: Novi šokantan video iz Amerike, policija ubila 16-godišnju djevojku u trenutku izricanja presude...

Do 20:30 sati, pored ograđenog mjesta zločina već se počela okupljati gomila sa protestnim transparentima.

  • Hronika

  • 21. Apr. 2021  21. Apr. 2021

  • 1

Policija u američkom gradu Columbusu u saveznoj državi Ohio oko 20 minuta prije nego što je porota u Minneapolisu proglasila bivšeg policajca Dereka Chauvina krivim za ubistvo Georgea Floyda, ubila je 16-godišnju crnu djevojku koja je, navodno, mahala nožem.

Policija je ubrzo održala pres-konferenciju na kojoj je pustila snimak intervencije, snimljen kamerom koju je nosio policajac, na kojem se vidi kako je djevojka krenula prema drugo dvoje tinejdžera. Policajac je potom otvorio paljbu na djevojku. Ispalio je četiri metka, a djevojka je kolabirala na tlo pored parkiranog automobila. Pored nje je bio kuhinjski nož.

"New York Times" piše kako je policija potvrdila da se radi o 16-godišnjoj djevojci, identificiranoj kao Ma’Khia Bryant, koja je živjela u udomiteljskoj porodici. Policajac koji je pucao, povučen je na administrativnu dužnost za vrijeme provođenja istrage o incidentu - što je dio standardne procedure kad god intervencija završi smrću sumnjivca.

Gradonačelnik Columbusa zamolio je sve građane da ostanu mirni do završetka istrage, jer su se na poprištu ubistva već počeli okupljati demonstranti.

“Ovog popodneva mlada žena je tragično izgubila život,” rekao je Andrew Ginther.

“Ne znamo još sve detalje. Postoji snimak incidenta i pažljivo ćemo ga pregledati što je brže moguće.”

Prema lokalnom portalu "Columbus Dispatch", policija je u 16:35 sati po lokalnom vremenu zaprimila poziv, u kojem je neko tvrdio kako ga ženska osoba pokušava ubosti nožem, a potom je poklopio. Samo deset minuta kasnije, čula se paljba. Minutu kasnije, na mjesto zločina su stigli bolničari, koji su djevojku u kritičnom stanju prevezli u najbližu bolnicu. U 17:21 sati proglašena je mrtvom.

Teta ubijene Hazel Bryant rekla je za "Dispatch" kako je njena nećakinja živjela u udomiteljskoj porodici te kako se posvađala s nekim ko je živio u istom kućanstvu. Novinarima je kazala kako je njena nećakinja imala nož, ali je i tvrdila kako ga je ispustila prije nego što ju je policajac ustrijelio.

Do 20:30 sati, pored ograđenog mjesta zločina već se počela okupljati gomila s protestnim transparentima.

“Ne možemo ništa slaviti,” vikao je demonstrant K. C. Taynor kroz megafon, osvrćući se na presudu Chauvinu.

“Na kraju svega, znate što? Ne smijete biti crni.”

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...