NAKON SRAMNIH MURALA: Načelnik opštine Foča održao sastanak s Bošnjacima i garantovao sigurnost

Građani Foče bošnjačke nacionalnosti iz više mjesnih zajednica danas su s načelnikom i predsjednikom Skupštine ove opštine Milanom Vukadinovićem i Srđanom Draškovićem održali sastanak s kojeg su demantovali navode o ugroženosti fočanskih Bošnjaka, koje su prenijeli pojedini federalni mediji.

  • Vijesti

  • 21. Apr. 2021  22. Apr. 2021

  • 2

Safet Čorbo iz sela Mješaja u opštini Foča ne osjeća se nesigurno u svom gradu. Kaže da oni koji plasiraju priče o navodnoj ugroženosti Bošnjaka koriste to u političke svrhe.

- Hodam gradom slobodno, nema nikakve ugroženosti, da nas neko zastrašuje, Bošnjaci žive normalno, navodi Čorbo.

Građani Foče bošnjačke nacionalnosti iz više mjesnih zajednica danas su održali sastanak sa načelnikom i predsjednikom Skupštine ove opštine Milanom Vukadinovićem i Srđanom Draškovićem sa kojeg su demantovali navode o ugroženosti fočanskih Bošnjaka, koje su prenijeli pojedini federalni mediji.

Glasine o navodnoj ugroženosti Bošnjaka odbacio je i predsjednik Savjeta mjesne zajednice Jeleč Fuad Šljivo.

- Obići ćemo sve mjesne zajednice i pomoći ljudima koliko možemo. Želimo da spriječimo bilo kakav vid politikanstva i ubiranja jefitnih političkih poena i da pošaljemo jasnu poruku ljudima koji ovdje žive da je Foča otvoren grad za sve njene stanovnike i da nemaju razloga da brinu ni u kom pogledu“, rekao je načelnik opštine Foča Milan Vukadinović.

Predsjednik Skupštine opštine Srđan Drašković navodi da na Medicinskom fakultetu u Foči studira oko 50 Bošnjaka, da neki od njih žive u Studentskom domu i da se nikada na bilo šta nisu požalili.

On je pozvao Bošnjake da se, ukoliko postoje problemi, obrate opštinskim organima, ako je potrebno i njemu lično ili načelniku opštine, te da će im sigurno izaći u susret i pomoći, prenosi NAP.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...