DOŠLA VODA DO GRLA: Europska unija priprema tužbu protiv "AstraZenece"...

Jedan je diplomat pojasnio da je poenta pravnog postupka obavezati "AstraZenecu" da isporuči doze na koje se obavezala u svom ugovoru s EU-om.

  • Svijet

  • 22. Apr. 2021  22. Apr. 2021

  • 2

Na sastanku ambasadora EU-a u srijedu, većina zemalja rekla je da podupire podizanje tužbe protiv kompanije, jer nije isporučila Uniji doze na koje se obavezala, piše "Politico".

Jedan je diplomat pojasnio da je poenta pravnog postupka obavezati "AstraZenecu" da isporuči doze na koje se obavezala u svom ugovoru s EU-om.

"AstraZeneca" je izazvala bijes u EU-u kada je u januaru rekla da neće moći dostaviti Uniji onaj broj doza na koji se inicijalno obavezala.

Do kraja prvog kvartala, ona je isporučila 30 miliona doza zemljama EU-a, a ne 100 miliona, kako je bilo ugovoreno.

Taj je nedostatak pogodio kampanje vakcinisanja širom EU-a, piše "Politico".

Kompanija tvrdi da će isporučiti oko 70 miliona doza do kraja drugog kvartala, do kada je, po ugovoru s EU-om, trebala isporučiti svih 300 miliona doza.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...