DOŠLO DO GRLA: Mostarska firma kamionima blokirala "Aluminij" zbog milionskog duga

Prije četiri mjeseca su krenuli u realizaciju dva projekta, potpisali su dva ugovora, a kako kažu, nijedan nije ispoštovan. Dug novog "Aluminija" prema njima je, kako kažu, više od milion KM.

  • Ekonomija

  • 22. Apr. 2021  22. Apr. 2021

  • 2

Radnici "MZ Companyja" od jutros su ispred "Aluminij Industrije" u Mostaru, gdje kamionima blokiraju ulaz u firmu zbog neisplaćenih dugovanja koje "Aluminij" ima prema njima.

Kako ističu, najveći problem koji imaju s tom firmom je odugovlačenje i nepoštivanje dogovora, iz čega proizilaze i dugovi koje "Aluminij", kako tvrde, ima prema njima.

Prije četiri mjeseca su krenuli u realizaciju dva projekta, potpisali su dva ugovora, a kako kažu, nijedan nije ispoštovan. Dug novog "Aluminija" prema njima je, kako kažu, više od milion KM, piše Klix.ba.

"Došli smo da blokiramo kako bi nam ili uplatili novac ili dali robu. Našim kamionima smo blokirali njihove kapije tako da oni ne mogu ni ulaziti ni izlaziti dok se ne riješi naša situacija", rekla je Sanela Žestica, uposlenica "MZ Companyja".

Ova kompanija se bavi otkupom sekundarnih sirovina od fizičkih i pravnih osoba, a radnici naglašavaju da se neće skloniti dok dug "Aluminija" prema njima ne bude nula. Kažu da obećanja više ne žele, odnosno da nemaju povjerenja u njih s obzirom na to da dosadašnji dogovori nisu ispunjeni.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...