SATTLER OHLADIO DODIKA: "Ne postoji osnov za diskusiju o raspadu BiH i prekrajanju granica!"

Ne postoji nikakav osnov za diskusiju o raspadu Bosne i Hercegovine ili prekrajanju njenih granica, poručio je danas specijalni predstavnik Europske unije u BiH Johann Sattler tokom sastanka s članom Predsjedništva BiH Šefikom Džaferovićem, dodavši kako fokus mora biti na zdravstvu, ekonomiji i europskom putu BiH.

  • Politika

  • 22. Apr. 2021  22. Apr. 2021

  • 5

"Bilo kakva diskusija o secesiji nije u interesu građana ni Republike Srpske niti Bosne i Hercegovine u cijelosti. Trenutno se razgovori trebaju fokusirati na zaštitu života, zdrav ekonomski oporavak i ispunjavanje reformi koje će unaprijediti europske integracije i poboljšati živote građana. Sve drugo je skretanje pažnje”, naglasio je Sattler.

Dodao je da se “sada više nego ikad” mora raditi na reformama.

“Zapaljivi odgovori na secesionističke prijetnje ne pomažu u prevazilaženju podjela i izgradnji neophodnog povjerenja za ove reforme”, zaključio je.

 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...