ŠIMIĆ: Demanti na tekst Avde Avdića objavljen na portalu Istraga.ba

...neistinite i uvjerljivo klevetničke, u kojemu isti očigledno ne uvažava ni činjenice koje je sud utvrdio u svojoj presudi, što dovoljno govori o zabludi u kojoj Avdo Avdić živi!

  • Društvo

  • 23. Apr. 2021  23. Apr. 2021

  • 3

Josip Šimić Đinđić uputio je demanti na javno objavljeni članak na internet-portalu Istraga.ba u vlasništvu Avde Avdića, a radi tačnog informiranja javnosti, Šimićev demanti prenosimo u cijelosti:

- Dana 22. 04. 2021. godine, na Internet portalu Istraga.ba oglašen je slijedeći članak, po autoru Avdi Avdiću: „Predmet „non formiran“: Je l' neko vidio SIPA-u, Gordanu Tadić i ratne zločince?“, a koji tekst je prenijela i Slobodna Bosna, u kojem tekstu se, između ostaloga navodi:

Nema više u Tužilaštvu BiH “omota spisa” da bi se “formirao predmet” o podjeli države. Nema papira, sve je potrošeno na formiranje predmeta o šest neuspjelih atentata na glavnu državnu tužiteljicu Gordanu Tadić. Ne stižu, okupirani su opsežnom istragom u predmetu “bot do bota”, fomiranog zbog vrijeđanja na društvenim mrežama Senada Hadžifejzovića i njegovih historijskih  intervjua sa glavnom državnom tužiteljicom tokom kojih slučajno pronalazi fotografiju iz studentskih dana Gordane Tadić (o, kako to samo emotivno bilo). Ne stižu formirati predmet o podjeli države jer Ćazim Hasanspahić istražuje kako je SIPA “uhitila” Josipa Šimića zbog izmišljotine o prisluškivanju Gordane Tadić. Nemaju vremena državni tužitelji Oleg Čavka i Vedrana Mijović da se bave Miloradom Dodikom i njegovim secesionizmom, jer se bave anonimnim prijavama koje im dostavlja savjetnica Aljoše Čampare. Ne mogu naći slobodnog vremena sa ispitaju Milorada Dodika jer svoje vrijeme troše na saslušanje svjedoka Muhameda Ajanovića“ – navodi se u članku na portalu Istraga.ba

Nasuprot neistinitim i uvjerljivo klevetničkim tvrdnjama iznesenih na Internet portalu Istraga.ba, da u „…Tužilaštvu BiH ne stižu formirati predmet o podjeli države jer Ćazim Hasanspahić istražuje kako je SIPA “uhitila” Josipa Šimića zbog izmišljotine o prisluškivanju Gordane Tadić…“, a kako javnost ne bi bila dezavuisana neistinitm tvrdnjama Avde Avdića, obavještavam javnost o slijedećem:

U IME FEDERACIJE BOSNE I HERCEGOVINE, Općinski sud u Sarajevu, sudija Melika Murtezić, u krivičnom predmetu protiv optuženog Josipa Šimića-Đinđića po optužnici Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo broj: T09 0 KT 0116640 17 od 17.11.2017. godine, dana 10. 06. 2020. godine, donio je Presudu kojom je Josipa Šimića-Đinđića oslobodio svih optužbi po svih 7 točaka po optužnici Kantonalnog tužilaštva Sarajevo za produžena krivična djela krivotvorenje javne isprave, lažno predstavljanje i prijevare.

Opštinski sud u Sarajevu oslobodio je dana 10.06.2020.g., novinara Јosipa Šimića Đinđića po svih sedam tačaka optužnice i potvrdio da su vjerodostojni transkripti o nezakonitom prisluškivanju glavnog tužioca BiH Gordane Tadić i tadašnjeg zamjenika predsjednika Visokog sudskog i tužilačkog savjeta /VSTS/ Ružice Јukić.  Šimić Đinđić je oslobođen po svih sedam tačaka optužnice s tim što je tačka tri imala ukupno četiri podtačke, pa se u principu radilo o deset krivičnopravnih radnji“ - rekao je tada Srni njegov advokat Ifet Feraget.

Slijedom navedenog proizlazi, da je Općinski sud u Sarajevu potvrdio da se transkripti o nezakonitom prisluškivanju Gordane Tadić i Ružice Jukić vjerodostojni, pa su tvrdnje Avde Avdića, iznesene u javnom članku, da u „Tužilaštvu BiH ne stižu formirati predmet o podjeli države jer Ćazim Hasanspahić istražuje kako je SIPA “uhitila” Josipa Šimića zbog izmišljotine o prisluškivanju Gordane Tadić…“, neistinite i uvjerljivo klevetničke, u kojemu isti očigledno ne uvažava ni činjenice koje je sud utvrdio u svojoj presudi, što dovoljno govori o zabludi u kojoj Avdo Avdić živi!

S poštovanjem

Josip Šimić-Đinđić

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...