KOREKTNI NIJEMAC: Hasan Salihamidžić na udaru navijača, Hansi Flick ga brani

Hasan Salihamidžić je na udaru navijača. Sportski direktor Bayerna posljednjih dana meta je napada na društvenim mrežama. U njegovu zaštitu stao je Hansi Flick, s kojim se sukobljavao tokom sezone.

  • Sport

  • 23. Apr. 2021  23. Apr. 2021

  • 0

Trener fudbalera Bayerna iz Münchena Hansi Flick osudio je danas govor mržnje navijača tog kluba na društvenim mrežama usmjeren ka sportskom direktoru Hasanu Salihamidžiću, prenosi Beta.

“Granice su prijeđene. Ne može se dalje”, rekao je Flick.

Prošle sedmice, trener bavarskog tima objavio je da na kraju sezone želi napustiti klub. Navijači smatraju da je do toga došlo zbog sukoba sa Salihamidžićem. A sve zbog produženja ugovora 32-godišnjem fudbalerom Jeromeu Boatengu.

Navijači minhenskog kluba pokrenuli su i peticiju kojom zahtijevaju smjenu Salihamidžića. Pored toga, zabilježen je i veliki broj prijetnji sportskom direktoru Bayerna, kao i njegovoj porodici.

“Tačno je da imamo različita gledišta. To nas nikada nije sprečavalo da se poštujemo. Poznajem njegovu suprugu. Ima predivnu porodicu. Uprkos svemu što nam se dešavalo posljednjih sedmica, ovi napadi su nešto što apsolutno ne odobravam”, zaključio je Flick.

Bayern u subotu ima priliku da pobjedom nad Meinzom osigura devetu uzastopnu titulu u Bundesligi.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...