PLJUŠTE KRITIKE NA RAČUN MILORADA: "Dodik je ponovo slagao Srbe. Zamaskirao je činjenice da je BiH dovedena na prag NATO alijanse“

Crnadak kaže da su sve prazne priče koje se ovih dana mogle čuti, zveckanje oružjem i dogovoreni sukob Dodika i Izetbegovića, bile su samo dimna zavjesa iza koje Dodik “nastavlja da bude partner NATO savezu”.

  • Mini market

  • 24. Apr. 2021  24. Apr. 2021

  • 0

Nastavak NATO puta BiH, pljačka Republike Srpske putem najnovijeg zaduženja, agresivna retorika sve to je rezultat dogovora između SNSD i SDA, kojim ove stranke pokušavaju pomoći jedna drugoj pred Opšte izbore 2022.

Ovim je riječima aktuelnu političku situaciju u RS i BiH i zbivanja u posljenjih nekoliko dana ocijenio potpredsjednik PDP i naroedni poslanik Igor Crnadak.

Milorad Dodik je lukavo prećutao da je u Brisel uime BiH poslat još jedan Godišnji nacionalni program, odnosno ANP. Time je ponovo slagao Srbe, prećutkujući da je kao predsjedavajući Predsjedništva BiH ispunio još jednu obavezu prema NATO snagama, ne mareći za skupštinske odluke protiv takvih aktivnosti, koje za njega predstavaljaju samo još jedno mrtvo slovo na papiru – rekao je Crnadak, piše Srpskainfo.

Crnadak kaže da su sve prazne priče koje se ovih dana mogle čuti, zveckanje oružjem i dogovoreni sukob Dodika i Izetbegovića, bile su samo dimna zavjesa iza koje Dodik “nastavlja da bude partner NATO savezu”.

– On očito ne zaboravlja na čijim tenkovima je došao na vlast. Dok njegov kolega iz Predsjedništva BiH Željko Komšić za upućeni dokument u NATO sjedište naziva političkom pobjedom, Dodik i njegovi mediji izmišljaju afere tamo gdje ih nema kako bi pokušali prikriti da je Program reformi isto što i ANP i da se BiH nalazi u MAP, odnosno Akcionom programu za članstvo u NATO – kaže Crnadak. On dodaje da PDP ne trebaju Komšićeve potvrde da se ANP šalje u Brisel,jer ova stranka odavno upozorava da Dodik i SNSD vode BiH u NATO.

– Ne smijemo zaboraviti da je Dodik u Narodnu skupštinu Republike Srpske donio falsifikovani Program reformi, da bi prikrio činjenicu da je to zapravo ANP. Kilometrima se mjere laži koje će SNSD-ove vlasti izgovoriti narodu kako bi zamaskirali činjenice da su BiH doveli na prag NATO alijanse, čemu se srpski narod oštro protivi – kaže Crnadak.

Crnadak zaključuje da ipak narod sve manje vjeruje u SNSD prevare na koje su spremni, a kako bi se zadržali na vlasti, ali još samo kratko i tu istinu ne mogu sakriti loše laži servirane protiv političkih neistomišljenika iz režimske kuhinje.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...