JASMILA ŽBANIĆ UOČI DODJELE OSKARA: "Želimo da se genocid u Srebrenici nikada ne zaboravi, ali također..."

"...i svi genocidi koji su se desili na ovim prostorima nikada ne negiraju i nikada ne zaborave", izjavila je bh. rediteljica.

  • Kultura

  • 25. Apr. 2021  26. Apr. 2021

  • 0

Večeras sa nestrpljem iščekujemo svečanu dodjelu Oscara. Film“Quo vadis Aida?“ ušao je u najuži izbor.

"Ekipa filma „Quo vadis Aida?“  izuzetno je počastvovana i zahvalna što je film ušao u nominaciju za Oscara. Želimo se zahvaliti svim ljudima koji su podržali produkciju i ovu kampanju – kazala je Jasmila.

Posebnu zahvalnost duguje ženama, majkama i preživjelim Srebreničanima koji su bili posebna inspiracija i podrška. Ovaj film je mnogo više od filma.

"Želimo da se genocid u Srebrenici nikada ne zaboravi, ali također i svi genocidi koji su se desili na ovim prostorima nikada ne negiraju i nikada ne zaborave. Ovaj film nije nastao da bi ljude dalje sukobio ili razdvajao. Naprotiv, nastao je da bi se bolje razumijeli i, nadam se, više voljeli" – poručila je rediteljica Jasmila Žbanić za Hayat.ba.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...