"OVO JE OMAŽ ŽRTVAMA SREBRENICE...": Brojne reakcije nakon dodjele najveće svjetske filmske nagrade Oscar...

U Los Angelesu okončana je 93. ceremonija dodjele najprestižnije nagrade u svijetu filma Oscara.

  • Kultura

  • 26. Apr. 2021  26. Apr. 2021

  • 0

Alban Ukaj, glumac i akter filma "Quo vadis, Aida?", nije razočaran zbog izostanka Oscara. On je novinarima rekao da će ovaj film imati dug život i da nije samo film - nego i omaž žrtvama Srebrenice.

“Nisam razočaran. Da mi je žao – jeste. Bilo bi bitno da je ‘Aida’ dobila Oscara, ali ovaj film će još dugo živjeti i nekako sam ubijeđen u dug život”, rekao je Ukaj.

“Sretan sam da je stigao tu gdje jeste, da ga je puno ljudi gledalo i da će ga još gledati. Ovo nije samo film nego je i omaž žrtvama Srebrenice. Nekako – ono što je svima nama trebalo, služit će kao neko pročišćenje”, rekao je Ukaj.

Sličnog je mišljenja i Minka Muftić, glumica, koja je s kolegama u Narodnom pozorištu Sarajevo pratila dodjelu Oscara, 93. po redu.

“Film je ukazao na socijalnu nepravdu. Utjecat će na tok historije, političke odluke. Ovo je svjetski važan film. Jako je važan za BiH, za ovaj region. Ovo je film otrežnjenja, iskupljenja, koji nama znači”, rekla je.

Muftić smatra da je tek počeo ispunjavati misiju.

“Ni traga razočarenja nema. Ne bih da ekipa osjeća teret. Ovaj film će nadmašiti očekivanja”, zaključila je bh. glumica.

Podsjećamo, nagradu za najbolji film izvan engleskog govornog područja dobio je "Another Round" Thomasa Vinterberga.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...