LJAJIĆ NEGIRAO ŠPEKULACIJE: "Bilo je tako kako su Zvizdić i Softić napisali"

"Bilo je tako kako su Zvizdić i Softić napisali", rekao je Rasim Ljajić za portal Politički.ba povodom špekulacija pokrenutih u programu sarajevske televizije "Face", a u kojima se tvrdi da je lider SDA "poslao emisare" u Beograd kako bi prenijeli Aleksandru Vučiću da će BiH tražiti reviziju tužbe BiH protiv Srbije te da tadašnji premijer "ne reagira burno" na tu vijest. Sakib Softić i Denis Zvizdić su potvrdili da su bili u posjeti Beogradu, ali su negirali ostale navode iz priloga televizije "Face" u demantiju koji je ova sarajevska televizija odbila objaviti.

  • Mini market

  • 26. Apr. 2021  26. Apr. 2021

  • 1

“Tačno je da sam posredovao u sastanku između Aleksandra Vučića, tada premijera Srbije, i Denisa Zvizdića i Safeta Softića, visokih funkcionera Stranke demokratske akcije. Namjera mi je bila da čin pokretanja revizije presude pred Međunarodnim sudom pravde u slučaju 'Bosna i Hercegovina protiv Srbije' ne bude razlog za nove tenzije u odnosima dviju država”, rekao je za portal Politicki.ba Rasim Ljajić, jedan od tadašnjih potpredsjednika Vlade Srbije. 

Nakon što su Zvizdić i Softić uputili demanti u kome su naveli da je inicijativa za sastanak došla “neformalnim kanalima od strane jednog ministra iz tadašnje vlade”, pozvali smo Ljajića i upitali ga je li on predložio susret.

"Bilo je tako kako su Zvizdić i Softić napisali. I moja je namjera bila da, nakon pokretanja revizije tužbe, ne dođe do novih tenzija u odnosima između dvije države, koliko je to moguće. Predložio sam susret i obje strane su prihvatile. I moja, kao i namjera obje strane, bila je čista. Ne znam koliko smo na kraju uspjeli u tome, ali je vrijedilo pokušati. Zato smatram da nema mjesta drugačijim interpretacijama od ove", rekao je kratko Ljajić.  

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...