PANIKA U CRNOJ GORI: Kavčani spremali ubistvo Abazovića zbog hapšenja Kašćelana

MUP Crne Gore saopštio je da postoje indicije da su pripadnici kavačkog kriminalnog klana spremali likvidaciju potpredsjednika crnogorske Vlade.

  • Regija

  • 26. Apr. 2021  26. Apr. 2021

  • 3

Obezbjeđenje potpredsjednika crnogorske Vlade Dritana Abazovića pojačano je, jer postoje indicije da su pripadnici kavačkog kriminalnog klana spremali njegovu likvidaciju, saopšteno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore, objašnjavajući da su do takvih informacija došli preduzimajući mjere i radnje radi rasvjetljavanja ubistva Zorana Ašanina, počinjenog jučer u Mojkovcu.

„U konkretnom slučaju, prikupljena saznanja ukazuju na namjeru pripadnika organizovanih kriminalnih grupa, prvenstveno pripadnika organizovane kriminalne grupe Kavač i jednog od vođa Slobodana Kašćelana, da kao reakciju uslovljenu njihovim lišenjem slobode i procesuiranjem zbog izvršenja krivičnih dela teškog i organizovanog kriminala, preduzmu aktivnosti usmjerene na ugrožavanje života potpredsjednika Vlade Crne Gore, gospodina Dritana Abazovića“, saopšteno je iz MUP-a.

Oni ističu da, imajući u vidu značaj prethodno realizovanih aktivnosti, a svjesni činjenice da su pripadnici navedene organizovane kriminalne grupe dio širih regionalnih struktura s veoma jakim konekcijama na transnacionalnom nivou, čija je ključna karakteristika beskrupulozno izvršenje najtežih krivičnih djela, kao i činjenice da bi bilo koja aktivnost usmjerena na ugrožavanje fizičkog integriteta nosilaca visokih državnih funkcija destabilizovala povoljnu, ali veoma kompleksu bezbjednosnu situaciju „bez daljnjeg odlaganja, u saradnji s drugim državnim institucijama, prvenstveno su preduzete dodatne mere i radnje na zaštiti bezbjednosti gospodina Abazovića.

Preduzete su i dodatne mjere i radnje koje imaju za cilj potvrdu predmetnih saznanja i obezbjeđenje dokaza koji bi doveli do procesuiranja lica koja su uključena u predmetne aktivnosti“, prenose "Vijesti".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...