MURIZ MEMIĆ O JEZIVIM DETALJIMA U "MUTAPOVOJ SVESCI": "U njoj ima podataka o Arijani i meni, a krvavi Alisin džemper su isjekli u…"

U ovom slučaju širi se i krug svjedoka, sada ih je ukupno šest, a Muriz Memić vjeruje da će ih biti još.

  • Mini market

  • 27. Apr. 2021  27. Apr. 2021

  • 1

Pavda je spora, ali dostižna, nakon pet godina, slučaj "Dženan Memić" dobija sve jasnije obrise napretka, pojavljuju se novi dokazi i imena, dogodila su se nova hapšenja, a Muriz Memić, otac stradalog mladića Dženana, kaže da je njihov petogodišnji vapaj počeo odzvanjati u ušima pravde.

Gostujući u "Sunčanom jutru" "O kanala" otkrio je nove detalje i dokaze u ovom slučaju.

- Nadam se da će uskoro biti još hapšenja, ja sam ih već najavljivao, paralelno istražujemo i mi i doprinijeli smo tome. Očekujemo veće ribe pa ćemo vidjeti - kaže Muriz i ponavlja onima koji su umiješani u sve ovo da "spavaju u tenama" i očekuju ko je sljedeći od njih.

Posljednji uhapšeni koji se dovodi u vezu s ovim slučajem je Josip Barić, policijski službenik, koji, kako Muriz kaže, nije izuzeo možda i ključni dokaz, krvavi džemper Alise Mutap.

- Josip Barić je vršio uviđaj u Kliničkom centru i ja sam mu dao izjavu tu noć, uzimao je i izjavu od Zijada Mutapa, Barić nije izuzeo ključan dokaz od Alise Mutap, a od Dženana je uzeo čak i čarape. Krvavi džemper mogao je biti ključni dokaz, čija je krv na njemu bila, ne možemo znati, ali smo čuli da je isječen, u kući Mutapa, oni su sve vješto inscenirali, ovo je uigrana ekipa koja je radila na zataškavanju ovog ubistva - tvrdi Memić.

Svih ovih pet godina vršio je samostalnu istragu s advokatom Ifetom Feragetom, smatra da je upravo to dovelo do pomaka u zvaničnoj istrazi.

- Mi smo morali voditi istragu, jer Kantonalno tužilaštvo nije radilo svoj posao u početku, ali uspjeli smo sve razotkriti. Sva ova imena rezultat su i naše istrage, pomagali su nam mnogi policajci, tužioci i vještaci. Ne može biti najpametniji Ševal Kovačević, koji je izmislio saobraćajnu nesreću. Snimci su, također, bili ključan dokaz od početka, ja Veliku aleju znam bolje od njih, imamo snimke s džamije u Lužanima gdje Dženan prolazi, a gdje je bio sat vremena onda? Ključni dokazi nedostaju - naglašava on.

Među novima dokazima spominje se i sveska, navodno Zijada Mutapa, u kojoj su zabilježeni određeni podaci i informacije.

- Kažu da u njoj imaju podaci o meni i Arijani, možda je Esma Mutap opasnija od Zijada Mutapa, ne znam, neka budu spremni, vidjet ćemo nakon pet godina šta će imati reći - poručio je Muriz Memić.

U ovom slučaju širi se i krug svjedoka, sada ih je ukupno šest, a Muriz Memić vjeruje da će ih biti još.

- Sada mogu reći da ovo ipak ide kako treba, ali dugo traje i još dugo će trajati, Ifet i ja smo udarili na državu, valja sad sve to razotkriti. Očekujem još hapšenja, ne može stati na ovome, suočavao sam se s indirektnim pritiscima, da se sve ovo zaustavi i spriječi, jer narod je sve više vezan za ovaj slučaj. Dženan mi daje ključnu snagu, ne mogu odustati, on bi rekao, vidi mog babe, kukavice, moj Jara mi daje pogon da nastavljam dalje - kazao je Memić.

Smatra da Ljubo i Bekrija Seferović ipak imaju svoju ulogu u svemu ovome, a nakon svega, ipak vjeruje u pravdu i u to da će odgovorni biti propisno kažnjeni.

- Na snimcima iz kobne noći, kada je prijavljena nesreća, čuje se prvo da je prijavljena povrijeđena djevojka, a nakon 9 minuta tek se javlja da postoji i drugi povrijeđeni, meni je ljekar kazao da se na vrijeme reagovalo, Dženan bi možda bio spašen, a šta se zaista dešavalo tu noć, zna samo Alisa Mutap, koja je izmislila amneziju - kazao je Memić.

loading...

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...