DANAS ODLUKA: FK Sarajevo nekoliko sati dijeli od preuzimanja stadiona Koševo

Informacija o zvaničnom dogovoru kluba i Općine potvrđena je prije 13 dana, a sastanku su prisustvovali načelnik općine Centar Srđan Mandić i generalna direktorica FK Sarajevo Sabrina Buljubašić.

  • Sport

  • 27. Apr. 2021  27. Apr. 2021

  • 0

Nakon višegodišnjih pregovora, brojnih ispunjenih i neispunjenih obećanja, Općina Centar danas bi na vanrednoj sjednici Općinskog vijeća trebala donijeti odluku o dugoročnom zakupu Olimpijskog stadiona "Asim Ferhatović Hase".

Informacija o zvaničnom dogovoru kluba i Općine potvrđena je prije 13 dana, a sastanku su prisustvovali načelnik općine Centar Srđan Mandić i generalna direktorica FK Sarajevo Sabrina Buljubašić.

Oni su, između ostalog, definisali i usaglasili nacrt ugovora o dogoročnom zakupu najvećeg bh. stadiona, a sve će biti verifikovano i zvanično potvrđeno na tematskoj sjednici Općinskog vijeća, piše Klix.ba.

Podsjetimo, aktuelnom prvaku BiH u nogometu još je ranije ponuđeno da im se Olimpijski stadion "Asim Ferhatović Hase" dodijeli na korištenje u narednih 30 godina sa mogućnošću produženja, i to za simboličnu cijenu od 1 KM, no više informacija o novom dogovoru bit će poznato nakon današnje sjednice.

Između ostalog, obaveza FK Sarajevo je da u periodu od 10 godina svoja sredstva investira u modernizaciju stadiona i osposobi ga za kategoriju 4 u skladu s UEFA-inim pravilnicima o infrastrukturi i kategorizaciji stadiona, a u skladu s važećim Regulacionim planom Zetra - zona sporta i rekreacije te idejnim arhitektonsko-urbanističkim rješenjem.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...