ERDOGAN PORUČIO: "Zatvaranje Turske neće važiti za strane turiste"

Izuzeće od ovih mjera odnosit će se samo na strance koji su došli u turističku posjetu Turskoj, ali ne i na one koji imaju boravak u zemlji.

  • Svijet

  • 27. Apr. 2021  28. Apr. 2021

  • 0

Potpuno zatvaranje Turske koje stupa na snagu od 29. aprila i trajaće do 17. maja, neće važiti za strane turiste koji posjete ovu zemlju u tom periodu, saopštilo je tursko ministarstvo unutrašnjih poslova.

„Zbog pogoršanja epidemiološke situacije prelazimo na potpuno zatvaranje u četvrtak, 29. aprila, od 19 sati do ponedeljka, 17. maja, do pet sati“, najavio je danas predsjednik Turske Recep Tajip Erdogan.

Izuzeće od ovih mjera odnosiće se samo na strance koji su došli u turističku posjetu Turskoj, ali ne i na one koji imaju boravak u zemlji.

Erdogan je nakon sastanka kabineta u predsjedničkom kompleksu u Ankari podijelio detalje koji se tiču uvođenja novih mjera u Turskoj u borbi protiv koronavirusa.

Dodao je da će u okviru novih epidemioloških mera međugradska putovanja biti moguća samo uz dozvolu, a vozila međugradskog prevoza radiće samo uz 50 odsto kapaciteta.

Prehrambene prodavnice, lanci marketa biće zatvorene nedeljom, a ostalim danima radiće od 10 do 17 sati. Neke apoteke će raditi uobičajeno, a restorani će nuditi samo uslugu dostave, saopštilo je ministarstvo unutrašnjih poslova.

Izuzev organizacija koje su izuzete u odlukama Ministarstva unutrašnjih poslova, svi poslovni subjekti će obustaviti poslovanje.

Nastava u svim školskim ustanovama prelazi na online, a svi ispiti će biti odloženi.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...