ŠTA SE DOGAĐA IZMEĐU TURSKE I SAUDIJSKE ARABIJE?: Vlasti u Rijadu povukle neočekivan potez koji bi mogao razbjesniti Ankaru

Vlasti Saudijske Arabije odlučile su zatvoriti osam turskih škola u zemlji na kraju ove akademske godine, javlja Anadolu Agency (AA).

  • Svijet

  • 28. Apr. 2021  29. Apr. 2021

  • 4

Prema informacijama koje je AA dobio iz diplomatskih izvora, Ministarstvo obrazovanja Saudijske Arabije pismeno je obavijestilo o zatvaranju četiri škole i to u Tabuku, Rijadu, Taifu i Džedi, a radi se o školama koje su pri Ministarstvu obrazovanja Turske.

Osim toga, saznaje se da su i škole u gradovima Dammam, Abha, te u Mekki i Medini, usmeno obaviještene o odlukama o zatvaranju.

U odluci koju je školama proslijedilo Ministarstvo obrazovanja Saudijske Arabije, navedeno je da će "aktivnosti u školama biti prekinute na kraju školske godine, učenicima će biti olakšan upis u škole koje žele".

Diplomatski izvori navode da će, ako se zatvore turske škole u Saudijskoj Arabiji, patiti 2.256 učenika koji studiraju u tim školama, ako nastave školovanje u školama povezanim sa saudijskim Ministarstvom obrazovanja, jer ne znaju dovoljno arapski jezik.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...