VOJIN MIJATOVIĆ KATEGORIČAN: "Šta je problem da Šarović, Borenović i Nešić kažu: 'Da, BiH je moja država'“

"Šta je problem da gospoda Šarović, Borenović i Nešić kažu: 'Da, Bosna i Hercegovina je moja država.' Zar je to toliko strašno?", kazao je Mijatović.

  • Mini market

  • 29. Apr. 2021  30. Apr. 2021

  • 2

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a, gostujući u emisiji na BHT-u kazao je kako u osnovi podržava razgovore Trojke iz FBiH sa Trojkom iz RS-a.

- Ono što ću očekivati, bez obzira što su rekli ‘nećemo teške teme’, to je da vidim hoće li se vrh PDP-a odreći Draže Mihailovića i sličnih fašističkih tekovina, kako gledaju na državu Bosnu i Hercegovinu i sve ono što je čini shodno Ustavu, jer mislim da su to neophodne stvari kako bi krenuli u promjenu svijesti, sistema, rekao je Mijatović.

Napominje da očekuje da lideri opozicione trojke iz RS-a kažu da je BiH njihova država.

- Šta je problem da gospoda Šarović, Borenović i Nešić kažu: Da, Bosna i Hercegovina je moja država. Zar je to toliko strašno? Ako nisu to u stanju da kažu, o čemu mi pričamo. Ja ne tražim nikakva priznanja za bilo šta drugo. Dajte samo okvir, a to je država Bosna i Hercegovina, kazao je on.

Naglasio je da ovdje nije moguća mirna predaja vlasti, ali da se promjena može postići protestima.

- Mi znamo da nam je u zemlji katastrofa, da je sve stalo, da ništa ne funkcioniše. Pokušate na demokratski način, vlasti i režimi izignorišu. Nijedan zakon ne može da prođe, nijedno pravo ne može da se ostvari, nastavlja se sa kriminalom i korupcijom. Šta ostaje? Ali, ako vi kao najjača opoziciona stranka stanete na čelo naroda, pa neka prvi put bude 2.000 ljudi, pa će biti 10.000 ljudi, pa će biti 100.000 ljudi. Ali, to moramo raditi i u Sarajevu i u Banjaluci, kategoričan je Mijatović. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...