SKANDALOZNA IZJAVA GRADONAČELNIKA ZENICE: Fuad Kasumović poručio vijećnici SDA da joj svaka "šamara traži"...

Vijećnica SDA Emina Tufekčić ljutito je od predsjedavajućeg GV-a Almira Babajića tražila da reaguje.

  • Mini market

  • 30. Apr. 2021  01. Maj 2021

  • 6

Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice, na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća ovog grada sramotno je uvrijedio SDA-ovu zastupnicu Eminu Tufekčić.

Kasumović nije bio zadovoljan razvojem događaja na sjednici, pa je koristeći veoma nepristojnu i drsku retoriku opisao cijelokupnu situaciju.

- U mjestu gdje sam ja rođen, za ovo šta radi SDA, a i danas je počela, kaže se "svaka joj šamara traži", rekao je Kasumović.

Nakon toga, za govornicu je stala Emina Tufekčić, koja se obratila predsjedavajućem Gradskog vijeća, Almiru Babajiću, tražeći od njega reaguje na Kasumovićeve prijetnje.

Babajić je konstatovao da Kasumović tu rečenicu nije uputio njoj, nego općenito na ponašanje SDA.

- Nego kome je uputio? Reagujte kada neko iznosi ovakve stvari, ne možete prešutiti, ne možete to dozvoliti. Ako već raspravljamo o temama bitnim za građane grada Zenice, šta je tu "svaka joj šamara traži"?, ljutito je upitala Tufekčić, a zatim i napustila govornicu.

Poslije izlaganja vijećnice Tufekčić, za govornicu je ponovo stao Kasumović kako bi objasnio svoje izgovorene riječi.

- Gospođica pet godina nije podnijela nijednu kvalitetnu i konstruktivnu inicijativu, osim što se igra sa osjećajima ljudi. Tako se u mom rodnom Gornjem Vakufu kaže "svaka joj šamara traži" za osobe poput vas, poručio je Kasumović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...