RADOVANOVIĆ ZATRESAO REPUBLIKU SRPSKU; HOĆE LI STEVANDIĆ ZAVRŠITI IZA REŠETAKA: "Ujedinjena Srpska" pod istragom, sumnjiče se za...

Nakon brojnih pokušaja zataškavanja afere, prijedorsko tužilaštvo ipak je pokrenulo istragu protiv Stevandićeve "Ujedinjene Srpske".

  • Mini market

  • 01. Maj 2021  01. Maj 2021

  • 1

"Tužilaštvo traži dostavljanje pristupnica za zaista veliki broj 'članova' upisanih u registre stranke bez njihovog znanja, odnosno zbog sumnje da su u pitanju falsifikati. U svojim prevarama zloupotrebili čak i stranku Aleksandra Vučića", piše na svom blogu Borislav Radovanović.

- Mjesecima su Mladen Mitrović i Sretoja Vujanović, sa pozicija Glavnog tužilaca Okružnog tužilaštva u Prijedoru i načelnika PU Prijedor, pokušavali zataškati prijavu protiv "Ujedinjene Srpske" zbog lažnog registrovanja građana u članstvo te stranke. Na osnovu nepostojećih ili falsifikovanih pristupnica Stevandićeve lopuže u stranačke registre upisale su na stotine građana, bez njihovog znanja ili zloupotrebama pristupnica u članstvo "Srpske napredne stranke RS", kao ogranka stranke Aleksandra Vučića.

Zbog brojnih afera i tek nakon pretrpljenog "potopa" na lokalnim izborima u kompletnoj prijedorskoj regiji Stevandić je odlučio iz stranke otjerati regionalnog koordinatora Mirka Tufegdžiju, na kog sad svaljuje i krivičnu i političku odgovornost. Mnogo sam pisao o tim aferama, posebice oko Tufegdžijinih lopovija, ali i o odgovornosti drugih aktera stranačkog rukovodstva. Sa te pozicije javno tvrdim da tužilaštvo nema pravo "abolirati" od krivičnog progona stranačkog lidera Nenada Stevandića.

Na donjoj fotografiji vidite dopis policije upućen Glavnom odboru "Ujedinjene Srpske" kojim traže dostavljanje pristupnica - kako sami navode "ukoliko postoje". Na ovom spisku nalaze se imena 55 članova stranke iz Kozarske Dubice za koje se sumnja da su nezakonito i bez njihovog znanja registrovani kao "Srpski Ujedinitelji". Po mojim saznanjima mnogo veći broj građana upisan je u stranačke evidencije na osnovu falsifikovnih pristupnica i zloupotrebama podataka građana, pa pretpostavljam da postoje i drugi spiskovi ili da će bar biti sačinjeni za potrebe započete istrage - navodi Radovanović.

blog borislav radovanovic

Iz prednjeg zahtjeva vidite da je Okružno tužilaštvo Prijedor pokrenulo istragu pod brojem krivičnog spisa T22 0 KT 0014270 20 od 01.03.2021. godine, a neka Mladen Mitrović objasni kada je zaprimio prijavu i zašto je mjesecima odugovlačeno sa daljim procesnim radnjama. Stoji li u opisu poslova glavnog tužioca prikrivanje prijava do okončanja izbora ili dok stranački lideri ne odluče koga će žrtvovati za počinjena teška krivična djela? 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...