PROCURILI NEVJEROVATNI SNIMCI: Nogometni svijet u šoku, pogledajte kako je Luis Suarez varao na ispitu...

Luis Suarez bio je prošlog ljeta na korak od transfera u Juventus, zbog čega je čak htio dobiti državljanstvo Italije kako ne bi bio prijavljen u klubu kao stranac.

  • Sport

  • 01. Maj 2021  01. Maj 2021

  • 0

Urugvajac je ljetos tražio novi klub nakon što su mu čelnici Barcelone i Ronald Koeman poručili da više ne računaju na njega, što je itekako iznenadilo navijače ovog kluba.

Suarez je nekoliko sedmica pregovarao s Juventusom i bio je zaista veoma blizu transfera, ali je na kraju sve propalo nakon što urugvajski napadač nije uspio da položi ispit iz poznavanja italijanskog jezika za državljanstvo Italije.

Naime, Suarez je položio ispit, ali je samo nekoliko dana kasnije objavljeno da je varao i da se rezultat poništava.

Urugvajca su optužili da je unaprijed znao sva pitanja i da je nemoguće da je bio tako dobar na ispitu iako ne poznaje uopšte ni italijanski jezik. Istraga je dokazala da je varao i da su mu u tome, vjerovatno, pomogli čelnici Juventusa.

Svi su htjeli da Suarez što prije dobije italijanski pasoš kako bi se transfer ostvario, ali nisu ni slutili da će biti "provaljeni".

Suarez je stigao u Perugiju na ispit i bio je u tom gradu svega nekoliko sati te su mediji na Apeninima pomno pratili šta se dešava. Pismeni i usmeni dio prošao je za samo sat vremena, što je odmah bilo sumnjivo.

Sada su mediji objavili i snimak skrivene kamera iz ureda u kojem je Suarez polagao ispit. Video je pokazao da ispit nije bio regularan i da se znalo da Urugvajac mora položiti test.

Ljudi iz komisije su mu bez ikakvih problema pomagali u pismenom dijelu i rješavali pitanja za njega, a tek je smiješno bilo kada je Suarez trebao da polaže pismeni dio ispita.

Tada su došli svi članovi komisije, a ispita nije ni bilo, jer su oni samo iskoristili šansu da se fotografišu sa Suarezom i očito nisu ni slutili da će to kasnije prerasti u takav skandal.

Nakon što je potvrđeno da je varao na ispitu, policija je poništila njegov test, a Suarez je odustao od transfera u Juventus i na kraju potpisao za Atletico Madrid.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...