VULIN ŠALJE OPASNE SIGNALE: "Proces ujedinjena je počeo, nije rješenje da svi Srbi žive zajedno u tuđoj državi, već..."

Prema njegovim riječima, „često čujem da se kaže kako ćemo svi živjeti u Evropskoj uniji pa zato nema potrebe da se okupljamo u srpskoj državi“.

  • Mini market

  • 01. Maj 2021  01. Maj 2021

  • 15

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da „nikome nije smetalo to što su se Nijemci ujedinili i tako završili reviziju razultata Drugog svjetskog rata, ali smeta što Srbi žele da žive u jednoj državi“.

„Verujem da stvaranje srpskog sveta rešava nacionalno pitanje Srba, da zaustavlja širenje ‘velike Albanije’, garantuje Srbima da se genocid nad njima nikada više neće ponoviti, a iznad svega osigurava se dugotrajan mir na Balkanu“, rekao je Vulin za današnje "Večernje novosti", navodeći i da su predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i on „saborci, ali nije retko da ne mislimo isto“.

Prema njegovim riječima, „često čujem da se kaže kako ćemo svi živjeti u Evropskoj uniji pa zato nema potrebe da se okupljamo u srpskoj državi“.

„Zaboravalja se da smo mi tako već živeli, vekovima u Osmanskom carstvu, nekoliko decenija u Austro-Ugarskoj, a četiri godine pod komandom Trećeg rajha“, naglasio je Vulin.

Kako je rekao, „nije rješenje da svi Srbi žive zajedno u tuđoj državi, već da najveći dio Srba živi u svojoj zemlji“.

„Narod koji je upoznao ponovljeni genocid u svakoj generaciji i uvek od istih počinilaca, nema pravo da ostavi svojoj deci priliku da i ona dožive istrebljenje svojih sunarodnika u delovima nacije gde ih ne štiti država. Zahvaljujući Vučiću, Srbi su postali jedinstven politički narod i proces ujedinjenja je počeo, a to se više neće moći zaustaviti“, rekao je Vulin.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 15

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...