POVRATAK FILIPA MURSELA LATINOVIĆA: "STAV" napao "opozicione troprstaše" zbog luksuza, pa im Damir Arnaut odgovorio slikom Sebijinih papuča od 1300 KM!

Najavu, skromnu i za sada nerealnu, opozicijskih stranaka iz Federacije BiH i Republike Srpske o mogućnosti nekakvih oblika suradnje na narednim općim  izborima "STAV" je dočekao na tup i zahrđao nož: "CRVENO-CRNA KOALICIJA TROPRSTE TROJKE", je poruka naslovne strane napravljene u lošoj replici naci-art propagande 30-ih godina prošlog vijeka.

  • Mini market

  • 01. Maj 2021  

  • 3

Bošnjačko-turski panislamistilčki bilten "Stav" koji vjerno odražava dominantnu pamet, viziju, toleranciju, istinoljubivost i naročito kreativnost koja krasi političku filozofiju njihovih sponzora iz Istanbula i Sarajeva, u posljednjih nekoliko svojih brojeva bljesnuo je u svojim mesarski suptilnim napadima na političke protivnike i "narodne neprijatelje". Pod uredničkom palijom dražesnog zagrebačkog "muslića", bosnolikog purgerskog mumina, Filipa Mursela Begovića koji je brzo stekao simpatije i osvojio srca sarajevske sećijsko-džamijske reakcije, ovaj tjedni heftičnjak, sve brutalnije i nekontroliranije koristi svoje ogromne logistilčke i skromne novinarske snage, zakržljali moralni kapital, u odstrelu, linču targetiranih "din-dušmana", murtata i ostalih protivnika Dvoglave aždahe sa Poljina i njihovog stambolskog Sultana.

Najavu, skromnu i za sada nerealnu, opozicijskih stranaka iz Federacije BiH i Republike Srpske o mogućnosti nekakvih oblika suradnje na narednim općim  izborima "STAV" je dočekao na tup i zahrđao nož: "CRVENO-CRNA KOALICIJA TROPRSTE TROJKE", je poruka naslovne strane napravljene u lošoj replici naci-art propagande 30-ih godina prošlog vijeka.

Nisu se ovim novinarski janjičari zadovoljili u kasapljenju i skalpiranju sarajevske "troprstaške" opozicije. U svom prvomajskom broju "Stav" je demonstrirao i prigodnu socijalnu osjetljivost, pa oštro zamjerio "šampanjskim socijalistima i Gucci komunistima" što uopće pričaju o radničkim  pravima. "Dovoljno je samo pogledati manekene iz SDP-a i Naše stranke po zasijedanjima federalnih i kantonalnih skupština, tu mondenu paradu brižljivo dotjeranih kvaziljevičara".

Ova bi opaska donekle imala smisla, legitimnost i etičku samoodrživost, da "Stav" svojom bazičnom uređivačkom politikom ne drži leđa pljačkaškoj malograđansko-skorojevićkoj eliti personaliziranoj u dvije čelne vedete SDA. Poslanik "Naše stranke" u Parlamentu BiH Damir Arnaut, brzopotezno je na društvenim mrežama objavio fotografiju Sebije izetbegović u, reklo bi se, ramazansko-svečarskom "dress codeu" sa pažljivo izabranim i nimalo jeftinim modnim detaljima. Papuče koje je direktorica KSUC-a navukla na noge, marke "Gucci" inače omiljene franšize opozicinih "šampanjac komunista" koštaju 1,331 KM, odnosno dvije i pol hiljade maraka ovih para, odnosno 8 minimalnih dohodaka i Federaciji BiH.

U tursko-bosanskoj "Veseloj svesci", "Stavu", i njenim bratskim službama hljeb zarađuje i Jasmina Izetbegović, kćerka Prve Dame i Prvog do nje, koja je, kako navode mediji, odvajajući od usta, kupila stančinu u centru grada koju brat-bratu ne bi dao ispod pola miliona maraka.   

(SB)

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...