BRUTALAN NASRTAJ NA NURKIĆA: O podmuklom potezu košarkaša Boston Celticsa bruji Amerika

Marcus Smart je dobio tehničku grešku i isključen je u duelu Boston Celticsa i Portland Trail Blazersa.

  • Sport

  • 03. Maj 2021  03. Maj 2021

  • 0

Smart je lijevom rukom udario Jusufa Nurkića u nezgodno mjesto, što nije promaklo sudijama meča.

Igrač Celticsa je nastojao da zaustavi McColluma kada je Nurkić stao da napravi blok, a poslije sudara su obojica pala na pod.

Nakon dugog pregledanja snimka ustanovljeno je da je Smart namjerno udario Nurkića u međunožje te je isključen.

Nurkić je izuzetno snažan i izdržljiv, ali je Smartov udarac očigledno bio jako bolan pošto se naš košarkaš previjao od bolova.

Smart je isključen dvije minute prije kraja, a nakon toga Blazersi su napravili seriju 9:2 te su na kraju upisali četvrti uzastopni trijumf 119:129.

Nurkić je meč završio sa 14 poena i 11 skokova. A za 29 minuta na parketu dodao je još četiri asistencije te imaoj oš dvije ukradene lopte.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...