NAJAVLJENO IZ ANKARE: U posjetu BiH danas stiže i turski ministar, planiran susret s državnim vrhom

Njega će ugostiti ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković, a razgovarat će o bilateralnim, regionalnim i globalnim pitanjima.

  • Vijesti

  • 04. Maj 2021  04. Maj 2021

  • 2

Ministar vanjskih poslova Turske Mevlut Cavusoglu doputovat će danas u dvodnevnu posjetu našoj zemlji, a planirano je da se susretne s kompletnim državnim vrhom, od Predsjedništva BiH do Parlamenta.

Njega će ugostiti ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković, a razgovarat će o bilateralnim, regionalnim i globalnim pitanjima.

Mevlut Cavusoglu i Bisera Turković "razmotrit će sve aspekte bilateralnih odnosa kako bi dalje unaprijedili saradnju u oblastima od zajedničkog interesa i razmijenili mišljenja o tekućim regionalnim i međunarodnim pitanjima", navodi se u izjavi Ministarstva vanjskih poslova Turske.

U sklopu posjete, ministar vanjskih poslova Cavusoglu također će se sastati sa predsjedavajućim i članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine, predsjedavajućim Vijeća ministara, kao i Kolegijem Doma naroda i Predstavničkog doma.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...