BURNO U SKUPŠTINI KS: Zahiragić najglasniji, Vranićevo ponašanje nazvao skandaloznim…

"Svjesni smo da je to radi iftara i mogućnosti organizovanja iftara, to dovoljno govori o vašim lošim namjerama. Imam čak informacije da ste argumentovali riječima da želite spiječiti takve stvari, a ne želite spriječiti pun grad turista iz Srbije", poručio je zastupnik SDA u Skupštini KS Haris Vranić.

  • Društvo

  • 05. Maj 2021  05. Maj 2021

  • 0

Na današnjoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo zastupnik SDA Haris Zahiragić nazvao je ponašanje ministra zdravstva KS Harisa Vranića "skandaloznim".

- On pokazuje svoju potkapacitiranost svake vrste u ovako teškim vremenima - rekao je Zahiragić, što je prekinuo Elmedin Okerić, predsjedavajući Skupštine KS, te ga je zamolio da ne vrijeđa.

- Način na koji ministar govori, cinizam, ton, ne dozvoljava da drugačije govorim. Oprostite, ali ne mogu drugačije - nastavio je Zahiragić pojašnjavajući da je njegovu reakciju izazvalo nezadovoljstvo radom ministra i Kriznog štaba KS, a glavni problem je što rad ugostiteljskih objekata nije prolongiran do vremena trajanja policijskog sata, tačnije do 21 sat, piše "Oslobođenje".

- Skupština neće donijeti nešto što je protivno sigurnosti građana. Kada je zaključak u pitanju, radno vrijeme je trebalo biti pomjereno do devet. Nemojte se vi 'sikirati' što je policijski u devet. Činjenica je da ljudi nisu mogli raditi iza osam, a svjesni smo da je to radi iftara i mogućnosti organizovanja iftara, to dovoljno govori o vašim lošim namjerama. Imam čak informacije da ste argumentovali riječima da želite spiječiti takve stvari, a ne želite spriječiti pun grad turista iz Srbije - poručio je Zahiragić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...