MILIJARDER ELON MUSK U DELIRIJU: Pogledajte prvo uspješno slijetanje SpaceX-ovog Starshipa

Prije samog slijetanja, motori su se upalili i okrenuli SN15 u vertikalnu orijentaciju prema tlu, nakon čega je prototip letjelice prvi put uspješno sletio na postolje za slijetanje.

  • HiTec

  • 06. Maj 2021  06. Maj 2021

  • 0

Plan šefa SpaceX-a Elona Muska za put na Mjesec i Mars napravio je veliki korak naprijed kad je prototip Starshipa napokon uspješno sletio na tlo nakon visinskog testa.

Slijetanje Starshipa je nominalno, objavio je Musk na Twitteru po uspješno završenom testiranju održanom u Boca Chici u Teksasu.

Četrdeset i pet metara dug SN15 poletio je u srijedu u 23:24 po hrvatskom vremenu (17:24 sati po lokalnom teksaškom vremenu) te dosegnuo visinu od 10 kilometara. Njegova tri motora Raptor polako su se ugasila, a SN15 je nakon toga počeo slobodno padati prema tlu u horizontalnoj orijentaciji.

Prije samog slijetanja motori su se upalili i okrenuli SN15 u vertikalnu orijentaciju prema tlu, nakon čega je prototip letjelice prvi put i uspješno sletio na postolje za slijetanje.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...