SDA POZIVA NA FORMIRANJE JEDINSTVENOG PATRIOTSKOG BLOKA: "Pozdravljamo prijedlog Denisa Bećirovića"

"Nadamo se da prijedlog Denisa Bećirovića predstavlja zaokret u politici te stranke i spremnost da se interesi države Bosne i Hercegovine stave ispred interesa stranaka i pojedinaca", kažu iz SDA.

  • Politika

  • 06. Maj 2021  06. Maj 2021

  • 5

Stranka demokratske akcije još od osnivanja poziva na formiranje jedinstvenog patriotskog bloka koji bi za cilj imao zaštitu države Bosne i Hercegovine, njenog suvereniteta i teritorijalnog integriteta, saopćeno je danas iz ove stranke.

”S tim u vezi, pozdravljamo prijedlog potpredsjednika SDP-a Denisa Bećirovića o formiranju pokreta za zaštitu države Bosne i Hercegovine, u kojem bi bile i vladajuće i opozicione stranke, što je u potpunosti na tragu inicijativa i državničke politike SDA.

SDA je i nakon općih izbora 2018. godine pozvala sve probosanske stranke na formiranje širokog patriotskog bloka na državnom nivou. Taj je prijedlog, nažalost, odbio SDP. Nadamo se da prijedlog Denisa Bećirovića predstavlja zaokret u politici te stranke i spremnost da se interesi države Bosne i Hercegovine stave ispred interesa stranaka i pojedinaca.

Pozivamo još jednom sve političke snage, uključujući i one sa srpskim i hrvatskim predznakom, kojima je u interesu očuvanje mira i stabilnosti u Bosni i Hercegovini, jačanje njenih institucija i ekonomije te daljnji napredak u integracijskim procesima, na formiranje širokog bosanskohercegovačkog fronta’‘, saopćeno je.

Iz SDA su naveli da bi taj mirotvorni i stabilizirajući front bio najbolji odgovor na retrogradne avanturističke politike koje ugrožavaju stabilnost i mir u zemlji te koče sve pozitivne procese.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...