SUSJEDI BI KONAČNO TREBALI REĆI DA LI SMO IM POŽELJNI ILI NE: Prvomajski vikend u Makarskoj spasili gosti iz Bosne i Hercegovine

S obzirom na pandemiju te postojeća ograničenja u putovanju, ali i činjenicu da brojke nikako nisu blistave, realizirani turistički promet zapravo bi se mogao protumačiti kao ohrabrujući.

  • Ekonomija

  • 06. Maj 2021  06. Maj 2021

  • 1

Za prvomajski vikend, od 30. aprila do 2. maja, ostvareno je 35 posto dolazaka od rekordne 2019. godine, odnosno 29 posto noćenja u odnosu na preklani.

S obzirom na pandemiju te postojeća ograničenja u putovanju, ali i činjenicu da brojke nikako nisu blistave, realizirani turistički promet zapravo bi se mogao protumačiti kao ohrabrujući, piše Makarska-danac.com, prenosi "Buka".

Tako su proteklog vikenda ostvarena 1.833 noćenja, od čega glavninu čine gosti iz BiH, koji su ostvarili 912 noćenja.

Na drugom su mjestu Poljaci sa 319 noćenja te na trećem Hrvati sa 285.

Prije dvije godine, turisti iz BiH ostvarili su 2.675 noćenja, što je, otprilike, triput više, a Poljaci 1.252, što je četverostruko više.

Zato je domaćih gostiju 2019. godine bilo manje, i to više nego dvostruko.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...