CURE DETALJI RAZVODA MELINDE I BILLA GATESA: Ovo je misteriozna prevoditeljica s kojom je milijarder varao suprugu?!

Suosnivač Microsofta Bill Gates i njegova supruga Melinda objavili su 3. maja da se njihov brak bliži kraju. No, prema izvorima upoznatima sa situacijom, razdvajanje nije baš bilo prijateljsko kao što je par to predstavio javnosti. 

  • Show

  • 06. Maj 2021  07. Maj 2021

  • 0

Bill i Melinda bili su spremni u martu otkriti da spremaju rastavu, ali su ih zaustavili njihovi advokati koji su i dalje pokušavali sklopiti nagodbu prije formalne objave rastave. 

Melinda je očekivala da će izjava o razvodu izazvati bijes u medijima te je zato "pobjegla". Prema anonimnim izvorima koje je pouzdani američki tabloid TMZ citirao u četvrtak, Melinda trenutno boravi na udaljenom karipskom otoku Calvigny, koji unajmljuje za 132.000 dolara po danu. Najava razvoda je odgođena do maja, ali Melinda je ipak odlučila otići na otok te je sa sobom povela svoje troje djece, Jennifer (25), Rory (21) i Phoebe (18). 

Bill Gates nije bio pozvan na luksuzno povlačenje jer su prema izvorima djeca bila ''jako ljuta'' na njega. 

Ovi natpisti sugeriraju da je razdvajanje moćnog para bilo surovo, ali i da je neki oblik finansijske nagodbe između uskoro bivših supružnika ipak sklopljen. Navodno je na dan kad je Melinda službeno zatražila razvod Bill na nju prebacio dionice u vrijednosti 2 milijarde dolara.

Otok Calvigny, na kojem se nalaze Melinda i djeca, ima 25 apartmana te je u vlasništvu francuskog milionera Georgesa Cohena. Cohen ga je preuredio u utočište za bogate i slavne. Američka pop zvijezda Justin Bieber unajmio je otok za svoj 21. rođendan 2015. godine, a posjetila ga je i porodica Kardashian.

Još je uvijek nejasno šta je uzrokovalo kraj braka, ali poznato je da je Melinda prva podnijela zahtjev za razvod rekavši da je njihov odnos ''nepovratno narušen''.

Njihova 25-godišnja kćer Jennifer Gates javno je govorila o tom pitanju. Na svom je Instagram profilu napisala da porodica Gates trenutno prolazi kroz ''izazovna vremena''. 

O razvodu nije otkriven drugi detalj, no postoje glasine da je glavni uzrok njemu bila Billova afera s mladom kineskom prevoditeljicom Zhe 'Shelly' Wang koja je radila za filantropsku fondaciju Gatesovih. Mediji su se usredotočili i na godišnje odmore milijardera s njegovom bivšom djevojkom Ann Winblad – s kojom je bio u vezi prije Melinde. 

alt

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...