GENIJALAC IZ LIVNA STAO NA LUDI KAMEN: Najam Titove vile u kojoj se oženio Mate Rimac, za jednu noć košta čak...

Poduzetnik rodom iz Livna Mate Rimac jučer se oženio u Splitu.

  • Estrada

  • 07. Maj 2021  07. Maj 2021

  • 1

Jedan od najuspješnijih poduzetnika u regiji Mate Rimac u tajnosti se prošlog četvrtka oženio dugogodišnjom djevojkom Katarinom Lovrić.

Vjenčanje se održalo u Vili Dalmaciji, koja je Splićanima poznatija kao Titova vila. Titova vila jedna je od najatraktivnijih lokacija u Dalmaciji za vjenčanja, a subote su do pandemije bile rezervirane i dvije godine unaprijed.

alt

Najam vile za komercijalno korištenje prizemnog prostora i terase do 2018. godine koštao je oko 28.000 kuna, a krajem 2018. godine grad Split je najam zaokružio na 30.000 kuna. (oko 7.000 KM, op "SB-a")

U najam je uključeno obavezno agencijsko čišćenje nakon događaja i PDV.

"Do povećanja je došlo zbog toga jer objekt ima troškove pogona, u što se ubrajaju struja, voda, grijanje ili hlađenje, angažiranje dodatnih djelatnika za vrijeme trajanja događaja, te zato što dio iznosa iz tog povećanja ide na povećanje cijene usluga agencije za čišćenje", rekao je za "Slobodnu Dalmaciju" krajem 2018. godine Marin Urlić, upravitelj kompleksa.

Vilu ispod Marjana izgradio je 1914. godine poduzetnik Franjo Schiller i do Drugog svjetskog rata se zvala Vila Schiller. Godine 1947. upala u oko tadašnjoj vlasti.

alt

Vlast ju je te godine konfiskovala i uređena je za Tita i njegovo uživanje te je tada dobila ime Vila Dalmacija, ali je među Splićanima do danas ostala poznata kao Titova vila. Od kraja osamdesetih njome upravlja Grad Split.

altFoto: Pixsell

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...