GORI VATRA NA FACE TV-ju: Akademik Kurtćehajić: "Ukinut ćemo RS, odgovorna je za genocid"; Dodikov savjetnik Tegeltija: "Otcijepit ćemo se, RS je suverena" (VIDEO)

Emisija je "Face to Face".

  • Politika

  • 09. Maj 2021  09. Maj 2021

  • 7

Kurtćehajić: RS se poziva na pravo na samoopredjeljenje, volio bih znati kako vi to zamišljate! Danas ima nekoliko hiljada naroda, a 200 i nešto država. Kad biste to pravo upotrijebili, došlo bi do Trećeg svjetskog rata!

Tegeltija: RS traži poštovanje Dejtonskog sporazuma! Pravo na samoopredjeljenje je napravljeno da formira države! Srbi su ustavni narod BiH!

Kurtćehajić: Konstitutivni nisu nikad bili!

Tegeltija: Ne postoji pravni osnov po kojem se može negirati pravo naroda da se samoopredijeli!

Kurtćehajić: Pravo na samoopredjeljenje sprskog naroda ne može se ostvariti na način da se granice BiH dovedu u pitanje! To bi se moglo desiti ako bi se srpskom narodu ugrozila prava, ako bi bio ugnjetavan, tada bi mogli reći da nisu postigli samoopredjeljenje!

Tegeltija: Zašto je došlo do rata?! Jer se nisu mogle definisati teritorije! Sada imamo izdefinisane teritorije na kojima žive narodi!

Kurtćehajić: Do rata nije došlo zbog toga!

Tegeltija: RS je teritorija! Na početku raspada Juoslavije teritorije nisu bile definisane!

Kurtćehajić: BiH je bila federalna jedinica...

Pogledajte kompletan razgovor...

(Face TV) 

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...