BANJA LUKA TUGUJE: Preminuo legendarni Nikola Braco Pavlišin

Nikola Braco Pavlišin bio je 1983. godine jedan od osnivača Ženskog rukometnog kluba "Rade Ličina", a zatim i Ženskog rukometnog kluba Borac.

  • Sport

  • 10. Maj 2021  10. Maj 2021

  • 0

Legendarni Nikola Braco Pavlišin, bivši rukometaš i sjajni trener, preminuo je danas u svojoj Banjoj Luci.

Tokom igračke karijere, Pavlišin je nastupao za Borac (112 utakmica, 44 gola), a nosio je još dresove Mladosti i Dervente.

Nakon igračke karijere, postao je predani sportski radnik, koji je u Osnovnoj školi ”Braća Pavlić” (danas "Ivo Andrić"), stvorio brojne generacije sjajnih rukometaša, koji su sa puno uspjeha nosili dres banjalučkog kluba.

Sve do odlaska u penziju 2005. godine, sa puno ljubavi je radio i stvarao brojne rukometaše u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Samo neki od njih koji su rukomet zavoljeli kroz njegove treninge su, između ostalog, Aleksandar Knežević, Nebojša Golić, Božidar Jović, Dejan Malinović, Vladimir Vranješ i brojni drugi rukometaši.

Nikola Braco Pavlišin bio je 1983. godine jedan od osnivača Ženskog rukometnog kluba "Rade Ličina", a zatim i Ženskog rukometnog kluba Borac.

Od odličnog trenera i još boljeg čovjeka, dobitnika brojnih priznanja, opraštaju se rukometni klubovi, prijatelji i bivši igrači.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...