PALE RAKETE NA JERUSALEM: Upaljene sirene za uzbunu, izraelski parlament evakuiran

Nekoliko raketa ispaljeno je iz područja Gaze u pravcu Jerusalema nakon što su tenzije između Izraela i Palestine eskalirale. Odgovornost za ovaj napad preuzeo je Hamas.

  • Svijet

  • 10. Maj 2021  11. Maj 2021

  • 0

Kako piše BBC, za sada nema izvještaja o povrijeđenim osobama. Izraelski parlament je evakuiran nakon što su se oglasile sirene.

Hamas je prijetio napadima nakon što je stotine Palestinaca povrijeđeno u sukobima sa izraelskom policijiom koji su se dogodili u posljednjih nekoliko dana.

Posjećamo, već danima su Palestinci meta brutalnih upada izraelske policije i napada tokom molitve u džamiji Al-Aqsa u Jerusalemu. Više od 300 Palestinaca je povrijeđeno do sada.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...