NAJTEŽA NOĆ DO SADA: Snažne eksplozije potresaju Al-Aksu, veliki požar unutar kompleksa; Ubijeno najmanje 20 Palestinaca (VIDEO)

Veliki požar izbio je u ponedjeljak navečer u jerusalemskom kompleksu džamije Al-Aksa, jednom od najsvetijih mjesta u islamu.

  • Svijet

  • 10. Maj 2021  11. Maj 2021

  • 3

Uzrok požara nije se mogao odmah utvrditi, ali se dogodio nakon upada izraelskih policijskih snaga u prostor džamije tokom incidenta u kojem je povrijeđeno više od 300 Palestinaca.

Prema najnovijim informacijama, uslijed izraelskih napada, zapaljeno je jedno od stabala uz Al Aksu, koje je izazvalo dalje širenje vatre. Za to vrijeme, gledajući požar, okupio se veliki broj Izraelaca koji uz izraelske zastave slave ovakve prizore. 

Ranije je došlo do eskalacije nasilja između Palestinaca i izraleskih snaga sigurnosti.

Hamas je objavio da su ispalili nekoliko raketa kao odgovor na nasilje izraelske policije nad muslimanima u jerusalemskoj džamiji Al-Aksa. Nakon toga su se ukjučile sirene upozorenja u Jerusalemu i u blizini granice s Gazom.

Iz izraelske vojske su saopćili da je s područja Gaze ispaljeno sedam raketa, a da je jednu od njih presreo njihov protuzračni sistem.

Posljednji izvještaji kažu da je najmanje 20 Palestinaca ubijeno, od čega je desetero djece.

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...