IVAN BEGIĆ ZATRESAO REPUBLIKU SRPSKU: Najavljeno hapšenje ministra Dragana Lukača...

Ivan Begić se tereti za nepoštivanje epidemioloških mjera na protestu ugostitelja, održanom ispred Palate Predsjednika RS u Banjoj Luci.

  • Mini market

  • 11. Maj 2021  11. Maj 2021

  • 2

Odbornik PDP-a Ivan Begić u Skupštini grada Banje Luke proveo je jučer pet sati u policiji nakon što je priveden zbog neodazivanja na službeni policijski poziv koji mu je upućen 5. maja.

Begić je, zbog neodazivanja na poziv na saslušanje, priveden jučer poslije 16 sati u kancelariji u kojoj je zaposlen. Kako je objasnio, policajci iz policijske stanice za intervencije pratili su ga dok je biciklom išao od Gradske uprave Banje Luke do svoje kancelarije, a potom mu saopštili da “moraju da ga privedu”.

– Bili su veoma korektni i prilikom privođenja i kasnije, kada sam zadržan, nudili su mi sok i hranu, ponašali se ljubazno i profesionalno. Nakon prelaska u Policijsku stanicu Centar, jedino su me malo psihički iscrpljivali, jer su me satima držali u nekoj prostoriji, a ništa nisu preduzimali. Ali, i to je prošlo i oko 21 čas sam pušten – rekao je Begić.

On je ponovio da su ovakvi prekršajni postupci “policijski progon građana zbog javno izraženog mišljenja”, ali da on, uprkos učestalim hapšenjima i privođenjima, ne namjerava da odustane od javnog angažmana.

Begić se kasno sinoć oglasio i na društvenim mrežama.

– Imam i poruku za ministra unutrašnjih poslova RS Dragana Lukača. Poštovani ministre, vi ste mene mnogo puta hapsili, ali znajte da ćemo mi vas uhapsiti samo jednom – poručio je Begić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...