RASPAD SISTEMA U TUZLI: Ko stoji iza četvorke isključene iz SDA!?

Tuzlanska SDA je tokom vikenda isključila iz članstva četiri gradska vijećnika, koji su od konstituisanja Gradskog vijeća Tuzla radili suprotno odlukama Kluba vijećnika ove stranke.

  • Mini market

  • 11. Maj 2021  11. Maj 2021

  • 0

Iz SDA su poručili da je razlog za isključenje činjenica da su ovi vijećnici glasali protiv pomoći djeci oboljeloj od dijabetesa, dok isključeni vijećnici tvrde da stranka radi protiv njih, jer su se pokazali kao previše uspješni kandidati na lokalnim izborima.

- Vrh gradske SDA je zavidan na našem uspjehu i osvajanju vijećničkih mandata.

To nezadovoljstvo je bilo izraženo u toj mjeri da nam niko ni službeno niti privatno nije čestitao ulazak u Gradsko vijeće Tuzla - saopštili su isključeni vijećnici Šefik Husić, Nusret Muminović, Medina Lolić i Ćerim Rastoder.

Ova četiri vijećnika ušla su u SDA neposredno pred lokalne izbore te su izborila mandate. Osim njih, u Vijeće je ušao još doktor Zijah Rifatbegović, kojem je kasnije dodijeljena pozicija šefa Kluba vijećnika, što ovim vijećnicima nije odgovaralo.

O njihovom ponašanju u Klubu vijećnika organi SDA raspravljali su u nekoliko navrata, a sve je završilo odlukom o isključenju. Kako nezvanično saznaje "Oslobođenje", iza ovih vijećnika stoji Smajo Mandžić, nekadašnji poslanik SDA u Skupštini Tuzlanskog kantona, koji je napustio SDA i priklonio se stranci PDA.

S ovom odlukom o isključenju četiri vijećnika, SDA je u Gradskom vijeću Tuzla ostala sa samo jednim vijećnikom, što je uvjerljivo najlošija politička pozicija stranke u ovom gradu.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...