ČERKEZ O NOVOM POPUŠTANJU MJERA: "Idemo ka zacrtanom cilju..."

"U mjesecu maju u Federaciju BiH će stići i stiglo je više od 170 hiljada vakcina, što će omogućiti nastavak ovog procesa koji je započet", kazao je Goran Čerkez.

  • Vijesti

  • 11. Maj 2021  11. Maj 2021

  • 1

Član Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva i pomoćnik ministra za javno zdravlje Goran Čerkez izjavio je da se epidemiološka situacija u Federaciji BiH stabilizuje te je konstatirao da je u ovom trenutku incidenca ispod 50 na prostoru cjelokupne Federacije.

- Još imamo tri kantona gdje se incidenca kreće oko 100. Samim tim, možemo reći da je situacija zadovoljavajuća i u narednom periodu, ukoliko se nastavi taj trend, ići ćemo ka zacrtanom cilju smanjenja broja oboljelih i daljnjem popuštanju mjera - naveo je Čerkez.

Također, dodao je on, važno je reći da se u ovom trenutku imunizacija, odnosno vakcinisanje, nastavlja na cijelom području Federacije.

- Do proteklog ponedjeljka imali smo više od 55 tisuća vakcinisanih osoba. U narednom periodu očekujemo nove rezultate.

Također, naglasio bih da će u mjesecu maju u Federaciju BiH stići i stiglo je više od 170 hiljada vakcina, što će omogućiti nastavak ovog procesa koji je započet - kazao je Čerkez.

Međutim, podsjetimo da je danas u našoj zemlji zabilježen skok brojki. U posljednja 24 sata registrovano je 295 novozaraženih osoba od 2.993 obrađena testa, a prijavljeno je 48 preminulih koji su bili pozitivni na ovaj koronavirus.

Poređenja radi,  jučer je bilo 101 pozitivno. Entitetskim zavodima za javno zdravstvo i Brčko distriktu jučer je prijavljeno 28 smrtnih slučajeva usljed zaraze virusom. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...