VAHID JUSUFOVIĆ PODNIO OSTAVKU NA POZICIJU DIREKTORA UKC TUZLA: "Nema smisla da me više ponižavaju i maltretiraju, jasno je bilo da se priprema teren za smjenu!"

Generalni direktor UKC-a Tuzla, dr. Vahid Jusufović podnio je ostavku na ovu poziciju.

  • Vijesti

  • 11. Maj 2021  11. Maj 2021

  • 1

"Ostavku sam podnio iz ličnih razloga", rekao je Jusufović za FTV.

Ostavka je podnijeta nakon što izvještaj o radu UKC-a Tuzla nije usvojen na današnjoj sjednici Vlade TK. 

Kako piše portal "Faktor" Vlada TK je izvještaju o radu UKC-a, u današnjem saopćenju nakon sjednice, posvetila samo pola rečenice i bez obješnjenja saopćila da nije usvojen, a premijer i ministri se na ovu temu nisu obratili novinarima.

- Nema smisla da me više ponižavaju i maltretiraju. Upravni odbor UKC-a je bio suzdržan na izvještaj o radu za prošlu godinu bez ikakve rasprave. Potom ministar predlaže izvještaj Vladi TK, koja ga ne usvaja i proporučuju Skupštini TK da ga ne usvoji. Jasno je da se priprema teren za smjenu - rekao je dr. Jusufović za sarajevski protal "Faktor".

Kako piše Tuzlanski.ba, na poziciji direktora mogao bi ga naslijediti Alen Kamerić (PDA), specijalista ortopedije, hirurgije i trumatologije.

Kamerić je bio kandidat Gradskog odbora PDA Tuzla za gradonačelnika Tuzle na lokalnim izborima. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...