ČAVIĆ SE OGLASIO O INTEGRACIJI S DODIKOVIM SNSD-om: "Predsjedništvo NDP-a je donijelo odluku i..."

"Ako se budemo odlučili da izlazimo s nekim u koaliciju, tu ćemo odluku donijeti tamo u jesen", kazao je Čavić.

  • Politika

  • 12. Maj 2021  12. Maj 2021

  • 1

Komentarišući informacije koje su se pojavile na društvenim mrežama, da je Predsjedništvo NDP-a donijelo odluku o integraciji sa SNSD-om, a da on ide na kompenzacionu listu SNSD-a, Čavić tvrdi da je to dezinformacija i da je odlučeno sasvim drugačije.

- Imali smo u nedjelju sjednicu Predsjedništva stranke na kojoj smo odlučili da ćemo jačati svoju infrastrukturu na terenu i na izbore izići samostalno. Ako se budemo odlučili da izlazimo sa nekim u koaliciju, tu ćemo odluku donijeti tamo u jesen, neposredno pred izbore. Eksplicitno, nema ujedinjenja ni s kim! Jedina opcija za nastup za sljedeće izbore je koalicija. A s kim će biti koalicija, o tom po tom - kazao je Čavić za "Srpskainfo".

Ranije se špekulisalo o spajanju NDP-a s DEMOS-om, ali Čavić tvrdi da ni ta opcija više nije u igri.

- Ni s kim. Bilo je tu raznih ponuda za ujedinjenje, ali svi u Predsjedništvu se slažemo da nema potrebe to da radimo. Takvi kakvi jesmo, idemo u izborni proces, idemo u jačanje infrastrukture na terenu. Na izbore idemo samostalno, a ako budemo išli s nekim u koaliciju, odluku ćemo donijeti pred izbore. Ali, kao NDP, nikakvo integrisanje, ujedinjenje, utapanje ne dolazi u obzir - poručuje Čavić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...