MOHAMED SALAH ZBOG PALESTINE PROZVAO SVJETSKE MOĆNIKE: "Sad je dosta, ZAUSTAVITE OVO!"

Salah je pozvao sve svjetske vođe da naprave sve što je u njihovoj moći da zaustave nasilje i spriječe dodatne nevine žrtve, a u svom obraćanju direktno je spomenuo premijera Velike Britanije Borisa Johnsona.

  • Sport

  • 12. Maj 2021  12. Maj 2021

  • 0

Jedan od najboljih nogometaša svijeta Mohamed Salah javno je izrazio svoje nezadovoljstvo nakon novog sukob izraelske vojske i pripadnika pokreta Hamas, a u svom obraćanju čak je javno prozvao i premijera Velike Britanije Borisa Johnsona.

Salah je pozvao sve svjetske vođe da naprave sve što je u njihovoj moći da zaustave nasilje i spriječe dodatne nevine žrtve, a u svom obraćanju direktno je spomenuo premijera Velike Britanije Borisa Johnsona.

"Pozivam sve svjetske vođe, uključujući i premijera države koja je u posljednje četiri godine moj dom, da naprave sve što je u njihovoj moći kako bi odmah zaustavili nasilje i spriječili dodatne nevine žrtve. Sad je dosta", poručio je Salah na Twitteru.

Raketni napadi između Izraela i Palestine uslijedili su nakon što su izbili nemiri u blizini džamije Al-Aqsa u Jerusalemu. Posljednjih nekoliko dana ramazana, izraelska policija se sukobila s vjernicima koji su dolazili u džamiju, zbog čega je Hamas ispalio niz raketa na Izrael.

Nakon toga, situacija eskalira, Izrael, također, napada raketama pojas Gaze i ubija najmanje 15 ljudi, među kojima je bio veliki broj djece.

Do sada su ispaljene stotine raketa s obje strane, a stradalo je najmanje 35 osoba u Palestini i pet u Izraelu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...