UZBUNA U REPUBLICI SRPSKOJ: Američka vojska prodefilirala kroz Banju Luku, stižu brojne reakcije na adresu Milorada Dodika…

Konvoj vojnih vozila privukao je veliku pažnju Banjalučana koji su se čudili otkud američka vojska i vojnici u centru Banje Luke.

  • Politika

  • 13. Maj 2021  13. Maj 2021

  • 12

U pratnji Vojne policije Oružanih snaga BiH i Policije Republike Srpske, koje su pratile i obezbjeđivale kolonu teških američlih kamiona s naoružanjem i vojnicima, ne dozvoljavajući građanima da im se približe, konvoj američkih vojnih vozila sinoć je prošao kroz Banju Luku na putu za Manjaču.

Konvoj vojnih vozila privukao je veliku pažnju Banjalučana, koji su se čudili otkud američka vojska i vojnici u centru Banje Luke.

Američki vojnici i oficiri učestvovat će na velikoj vojnoj vježbi na Vojnom poligonu bivše JNA na Manjači, skupa sa pripadnicima Oružanih snaga BiH.

Američki vojnici su u Banjoj Luci uprkos tvrdnjama Milorada Dodika da je vježba na Manjači „online“ te ranijih najava da će okupiti 30.000 svojih pristalica da zaustavi američke trupe i blokira Manjaču.

Poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini Nebojša Vukanović oglasio se na društvenim mrežama i zatražio od Milorada Dodika da izađe u javnost i objasni građanima šta se događa i da li je sve posljedica ANP-a, nazvanog Program reformi, i otvorenog puta BiH u NATO savez.

Nedugo nakon toga oglasio se i banjalučki psiholog Srđan Puhalo.

„Braćo Srbi, ne bih da kvarim žurku, ali NATO piči kroz Banjaluku!!!“

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...