KAKVA GREŠKA: Nakon objave Elona Muska na Twitteru, uslijedio je neviđen pad...

Ethereum, druga najveća kriptovaluta na svijetu, slijedila je sličan obrazac, također se spustila za 14 posto da bi dostigla najniži nivo, od 3.550 dolara, prije nego što se vratila na oko 3.965 dolara.

  • HiTec

  • 13. Maj 2021  13. Maj 2021

  • 0

Bitcoin se u azijskom trgovanju danas vratio na oko 50.000 američkih dolara nakon što je pao čak 17 posto pao nakon što je Elon Musk objavio na Twitteru da je kompanija Tesla prestala da prihvata ovu valutu za kupovinu svojih vozila iz ekoloških razloga.

“Zabrinuti smo zbog sve veće upotrebe fosilnih goriva za eksploataciju bitcoina i transakcija, posebno uglja, koji ima najgore emisije od bilo kog goriva”, napisao je Musk.

Cijena najveće kriptovalute na svijetu pala je sa oko 54.819 na 45.700 dolara, što je najniže od 1. marta, za samo manje od dva sata nakon ovog Muskovog tvita, ali je uslijedio oporavak na azijskom tržištu za otprilike polovinu tog pada i posljednji put se trgovalo za oko 50.196 dolara za jedan bitcoin.

Ethereum, druga najveća kriptovaluta na svijetu, slijedila je sličan obrazac, također se spustila za 14 posto da bi dostigla najniži nivo, od 3.550 dolara, prije nego što se vratila na oko 3.965 dolara.

Teslina ranija saopćenja i najave o kupovini 1,5 milijardi dolara bitcoina i da će ih prihvatati kao plaćanje za svoje automobile jedan su od faktora koji izazivaju porast vrijednosti digitalnih tokena ove godine.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...