SJEĆATE LI SE MADDY MCCANN: Njemački tužilac ima nove dokaze...

Roditelji nestale Madeleine McCann obilježili su jučer 18. rođendan svoje kćeri, 14 godina nakon što je nestala na ljetovanju u Portugalu.

  • Svijet

  • 13. Maj 2021  13. Maj 2021

  • 0

"Prikupili smo nove dokaze protiv glavnog osumnjičenika u slučaju nestanka Madeleine McCann. Ne mogu vam reći o čemu se radi. Još gradimo slučaj i, kad sve bude gotovo, razgovarat ćemo s osumnjičenikom i njegovim advokatom", rekao je u razgovoru za britanski "Sun" njemački tužilac Hans Christian Wolters.

"Ne mogu otkriti o kojoj se vrsti dokaza radi, mogu reći da se ne radi o forenzičkom dokazu, ali on ide u korist teoriji da je ovaj osumnjičenik odgovoran", dodao je.

Ranije je njemačka policija objavila da ima konkretne dokaze da je Christian B. ubio Madeleine, piše Index.hr.

Maddy bi napunila 18 godina

Roditelji nestale Madeleine McCann obilježili su jučer 18. rođendan svoje kćeri, 14 godina nakon što je nestala na ljetovanju u Portugalu.

Madeleine, poznata kao Maddy u Velikoj Britaniji, nestala je 2007. iz porodičnog apartmana u Praia da Luzu, smještenom u južnoj portugalskoj pokrajini Algarve.

Nestanak djevojčice nekoliko dana prije njenog četvrtog rođendana pokrenuo je opsežnu potragu, kao i zanimanje međunarodnih medija.

Tadašnji tabloid "News of the World" ponudio je na velikom plakatu 1,5 miliona funti (1,7 miliona eura) za informaciju koja bi mogla dovesti do Madeleine.

Istragom o medijskim standardima iz 2011. godine otkriveno je da je tadašnji urednik britanskih dnevnih novina "Daily Express" zaključio da je priča o Madeleine McCann jedina koju želi imati na naslovnici.

Izvor blizak porodici kazao je za AFP da porodica McCann ne želi medijsku pažnju te da će dati izjavu samo ako se nešto značajno dogodi u istrazi o slučaju.

Prioritet roditelja je, navode izvori, zaštititi Maddynog mlađeg brata i sestru od medijskog povećala pa trenutno informiraju javnost samo putem svoje službene stranice.

Sedam dana prije rođendana, u poruci, na dan 14. godišnjice nestanka Madeleine, roditelji Kate i Gerry pisali su o godinama sa svojom kćeri koje su "izgubljene ili ukradene".

Dodali su da se "nadaju, koliko god nada bila slaba, da će ponovno vidjeti Madeleine".

Glavni osumnjičeni je "Christian B."

Njemački istražitelji identificirali su osuđenog seksualnog prijestupnika, koji se u štampi navodi pod imenom "Christian B.", kao glavnog osumnjičenog.

Njemački tužilac Hans Christian Wolters kazao je za AFP da su vlasti "pokrenule nekoliko postupaka protiv osumnjičenog, ali u svim slučajevima još ne predviđaju kraj istrage".

Britanski mediji pisali su ranije ovog mjeseca da se njemačka policija nada da će ga optužiti u roku od tri mjeseca za silovanje iz 2004., na mjestu udaljenom samo 30 minuta vožnje od mjesta nestanka Madeleine.

Wolters, međutim, kaže da je tromjesečni okvir, "nažalost, lažni izvještaj".

"Christian B.", koji se sumnjiči za silovanje irske turističke vodičkinje, trenutno služi kaznu zatvora od sedam godina u Hanoveru zbog silovanja 72-godišnje Amerikanke u Praia da Luzu 2005.

Londonska policija još vodi istragu kao slučaj nestale osobe.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...