NAJLJEPŠI BAJRAMSKI POKLON: Islamskoj zajednici vraćena džamija u Pljevljima

Reis Islamske zajednice Crne Gore Rifat Fejzić primio je danas akt o vraćanju objekta Hadži Hasanove džamije u Pljevljima, koji su mu uručili direktori CEDIS-a i EPCG-e Vladimir Čađenović i Nikola Rovčanin.

  • Društvo

  • 13. Maj 2021  13. Maj 2021

  • 0

Reis Fejzić je, kako je saopšteno iz IZ, zahvalio gostima na, kako je kazao, najljepšoj bajramskoj čestitki.

- Takođe, Fejzić je zahvalio Odboru direktora CEDIS-a na čelu sa predsjednikom Rajkom Radoševićem, koji je jednoglasno podržao ovaj čin. Čađenović je istakao zadovoljstvo ukazanom prilikom za ispravljanje istorijske nepravde i konačno vraćanje objekta vjernicima kojima je pripadao.

Rovčanin je istakao zadovoljstvo brzom i saglasnom realizacijom navedenog te poručio da će objekt u najkraćem roku biti oslobođen od lica i stvari i tako priveden izvornoj namjeni - navodi se u saopštenju.

Na mjestu Hadži Hasanovog vakufa, koji je sadržavao džamiju, groblje, berbernicu, dva dućana, pekaru i baštu, ostala je samo munara, zidana lijepo tesanim kamenom, visoka 30 metara. Na temeljima džamije sagrađen je objekt Elektrodistribucije u kojem je bila smještena služba za naplatu električne energije. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...