FATA ORLOVIĆ PRESRETNA, JOŠ SAMO DA JOJ CRKVU IZMJESTE IZ DVORIŠTA: “Dobrog sam zdravlja, jedemo baklavu i lijepo nam je"

"Ovdje se najbolje odmorim. Siđem u baštu i razmišljam o svojoj dječici. Ma, ne dam ja svoga nama i svoje Bosne."

  • Društvo

  • 13. Maj 2021  13. Maj 2021

  • 1

Proći kroz Konjević-Polje, a ne pokucati na vrata heroine Fate Orlović, posebno na današnji dan, bilo bi grehota.

Ekipa Hayat TV-a koja je jutros realizirala Bajramski program iz Srebrenice, bila je kod ove hrabre žene.

Džena Zeničanin popila je bajramsku kafu s Fatom, koja joj je, samo što su sjele, kazala da je dobro, posebno kada je vidjela TV ekipu na svojoj kapiji.

"Volim kad mi dođe moj narod, a pogotovo hvala Hayatu. Dvadeset godina niko me nije posjećivao ovako i stalno dolazio kao moj Hayat. Niste me nikad zaboravili", kazala je Fata pomalo sjetnog, ali i sretnog pogleda.

Kaže da je u posljednje vrijeme imala problema za zdravljem. I jučer je bila kod ljekara, ali ne žali se, kaže, dobro je.

"Kažu mi da su mi svi nalazi dobri i da trebam samo paziti da se ne sekiram. Ali, teško da se riješim sekiracije. Golemo je 25 godina rješavati ovaj problem," dodaje ona.

Podsjećamo, Evropski sud za ljudska prava odredio je još prošle godine rok za uklanjanje pravoslavne crkve sagrađene na imanju Fate Orlović.

Međutim, nadležni iz manjeg bh. entiteta ignorišu ovu odluku, crkva je i dalje u dvorištu, a Fata Orlović ne odustaje i sve to komentariše ovom rečenicom:

"Teško je s idiotima koji ne znaju šta je Bog, teško je to. Ali, ni Ujedinjene nacije ne interesuje šta ovi ovdje rade, i oni su dobro zalutali." 

Fata Orlović kaže da joj je jedna kćerka u Bosni i Hercegovini, dok su joj svi ostali u Americi.

U proteklih sedam mjeseci najviše je, kaže, boravila kod kćerke, a sve zbog zdravstvenih problema.

"Sada sam ovdje. Lijepo je, ne mogu se požaliti. Imam unuku i zeta, divni su. A ovaj zet, ni jedan od sinova me ovako ne bi pazio. Ali, i unuke iz Amerike su im poručile da me dobro paze. Ma, svi si mi dobri i paze me. Imam 26 unučadi i jedno praunuče", kaže Fata.

Na pitanje jesu li joj dosadile televizije i novinari koji joj posvećuju pažnju, Fata kaže da, da nije novinara, ne bi narod ni vidio ni znao šta se radi ovdje.

"Ovdje se najbolje odmorim. Siđem u baštu i razmišljam o svojoj dječici. Ma, ne dam ja svoga nama i svoje Bosne."

Pored kahve i bajramskih hedija, na stolu kod Fate Orlović su i tepsija baklave. Ponosno kaže, napravila joj unuka iz Srebrenika i donijela joj.

Bajramski muhabet kod Fate Orlović u Konjević-Polju protekao je ugodno, uz želju za dobrim zdravljem, naa ekipa ove TV kuće poželjela joj je da dočeka pravdu i da se crkva izmjesti iz njenog dvorišta.

"Kako god dolazi nesreća, dolazi i dobro. Evo, sretni smo, jedemo baklavu. Svega će biti, samo nas neće biti", poručila je Fata Orlović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...