NA TERENU DEVET TIMOVA: GSS i danas u kanjonu Rakitnice nastavlja potragu za nestalom osobom

Gorska služba spašavanja Sarajevo dobila je obavijest od policije da se muška osoba srednje životne dobi u petak, 7. maja 2021. godine, u popodnevnim satima uputila u kanjon Rakitnice.

  • Hronika

  • 14. Maj 2021  14. Maj 2021

  • 0

Ekipe GSS-a Sarajevo danas su nastavile potragu za nestalom osobom u kanjonu Rakitnice.

Na teren je izašlo devet timova, raznih specijalnosti: timovi za spašavanje na vodi i pod vodom, timovi za kopnenu podršku, timovi s dronovima, kako je saopćeno, prenose Vijesti.ba.

"Plan je da se iz više pravaca napravi prilaz prema kanjonu te da se u toku dana pregleda i pretraži veći dio samog kanjona. Samu potragu otežavaju teški vremenski uslovi, kiša, magla, susnježica i hladnoća", naveli su iz GSS-a Sarajevo.

Gorska služba spašavanja Sarajevo dobila je obavijest od policije da se muška osoba srednje životne dobi u petak, 7. maja 2021. godine, u popodnevnim satima uputila u kanjon Rakitnice.

Porodica je prijavila nestanak policiji, koja je obavijestila operativni centar Kantona Sarajevo, kao i GSS Sarajevo.

"Akciju spašavanja otežava vodostaj rijeke Rakitnice, kao i gusta magla koja se spustila u kanjon. Sam kanjon Rakitnice je izuzetno zahtjevan i za prolazak cijelog kanjona je potrebno od tri do pet dana uz korištenje adekvatne opreme. Ukoliko današnja potraga ne da rezultate, u narednim danima će se organizovati opsežna potraga na cijelom dijelu kanjona Rakitnice", kazali su iz GSS-a.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...