OGLASILA SE SEVERINA: Ima i ona svog favorita za gradonačelnika Zagreba

Pjevačica je u objavi uputila kritike aktuelnoj vlasti, a posebno Ivici Lovriću, te ih optužila za "korumpiranost, netransparentnost, uništavanje zagrebačke kulture i obrazovanja".

  • Estrada

  • 14. Maj 2021  14. Maj 2021

  • 0

Hrvatska pjevačica Severina objavom na svom Facebook profilu pozvala je građane Zagreba da u nedjelju izađu na izbore za gradonačelnika te glasaju za kandidata Tomislava Tomaševića, istaknuvši da će tako omogućiti promjenu u ovom gradu.

Nakon 16 godina, Zagreb treba dobiti novog gradonačelnika, a svog favorita među 10 kandidata za ovu poziciju ima i Severina. Pjevačica je u opisu vlastite fotografije na Facebooku uputila riječi podrške Tomislavu Tomaševiću na ovosedmičnim lokalnim izborima.

"Tomislav Tomašević je jedini koji može, a mi mu možemo pomoći u tome, da skine korumpiranu vlast", napisala je Severina.

Severina je u tekstu posebno naglasila riječ "MOŽEMO" aludirajući na istoimenu listu čiji je nosilac sam Tomašević.

Pjevačica je u objavi uputila kritike aktuelnoj vlasti, a posebno Ivici Lovriću, te ih optužila za "korumpiranost, netransparentnost, uništavanje zagrebačke kulture i obrazovanja".

"Zbog njih, tih i takvih, 20 godina nismo imali priliku. Sada MOŽEMO. Tomislav Tomašević, možda je nešto mlađi od one koja je odjednom postala Odvažna i svoja. A ustvari je Tomašević odvažan i svoj. I to je pokazao. I zato ne propustimo ovu priliku", napisala je Severina.

Istaknula je, također, da Tomašević nije znao da će objaviti poruke podrške te je pozvala za glasanje za cjelokupnu listu "MOŽEMO" kako bi dobili većinu u Skupštini.

Prema prognozama, Severinin favorit na izborima ima velike šanse da uđe u drugi krug glasanja, koji je zakazan za 30. maj, ali i da ostvari ukupnu pobjedu, piše Klix.ba.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...