BIO I POP, I HODŽA, I NADBISKUP: U Bijeljini uhapšen prevarant, ZARADIO VIŠE DESETINA HILJADA MARAKA!

Muškarac se tereti da je prevarom stekao dobit obavljajući dženaze i katoličke pogrebe po FBiH.

  • Hronika

  • 15. Maj 2021  15. Maj 2021

  • 3

Muškarac čiji su inicijali S. S. iz Ruhotine, tereti se da je u posljednjih nekoliko mjeseci prevarom stekao dobit od nekoliko desetina hiljada konvertibilnih maraka, a uhapšen je u Bijeljini.

Muškarac se tereti da je prevarom stekao dobit obavljajući dženaze i katoličke pogrebe po FBiH, piše Sandžakdanas.rs.

On je, predstavljajući se kao sveštenik na zamjeni, svetio vodicu po semberskim selima, dok je dvoje djece i krstio.

Isti muškarac se optužuje da se predstavljao kao nadbiskup kad mu je u jednom hercegovačkom selu priređen i doček, dok je u okolici Tuzle obavio nekoliko dženaza.

Jedna od prevarenih osoba je i Milka iz Batkovića:

"Meni se ovaj novi popić pravo svidio, da ti vidiš što to lijepo pjeva, dala sam 20 marki. Bilo je čudno što se nakrka čvaraka u po posta, al' reko', ogladnio veseljak, sam se ti hrani, dijete moje. Poslije 10 dana, dođe naš pop, reko' ne počinji pope, imam 2 marke u kući", rekla je ona, piše "Hayat".

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...