ŠTA ĆE BITI SA BEĆIROVIĆEM: Mijatović najavio Nikšićevu kandidaturu za Predsjedništvo BiH

Očito je da Nikšić za ovu poziciju računa na podršku “trojke”, a time bi u drugi plan bio gurnut Denis Bećirović, koji je na prethodnim izborima, 2018. godine, bio kandidat SDP-a za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

  • Politika

  • 15. Maj 2021  15. Maj 2021

  • 11

Mijatović smatra da Nikšić jedini ima kredibilitet da bude prihvaćen u oba entiteta. Bude li to zaista tako, to će biti prvi put poslije rata da SDP na izborima kandiduje svog predsjednika za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Očito je da Nikšić za ovu poziciju računa na podršku “trojke”, a time bi u drugi plan bio gurnut Denis Bećirović, koji je bio kandidat SDP-a na prethodnim izborima, 2018. godine, za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Nakon sinoćnjeg istupa Mijatovića, već se špekuliše o (mogućim) previranjima u SDP-u te se nagađa o sudbini Bećirovića u toj partiji. Bećirović je, podsjetimo, na izborima 2018. godine osvojio nešto više od 194.000 glasova, ali mu to nije bilo dovoljno da osvoji mandat u Predsjedništvu BiH u konkurenciji Šefika Džaferovića.

Valja spomenuti i da je Bećirović nedavno iznio prijedlog o formiranju pokreta za zaštitu države Bosne i Hercegovine u kome bi bile i vladajuće i opozicione stranke. Na to su reagirali iz SDA ističući da je SDA i nakon općih izbora 2018. pozvala sve probosanske stranke na formiranje širokog patriotskog bloka na državnom nivou, ali je njihov prijedlog, kako su istaknuli iz SDA, odbio SDP, piše Faktor.ba.

Mijatović je oštro u medijima napao taj prijedlog Bećirovića, poručivši kako je pomislio da je “Bećirović već u Banjoj Luci i hapsi Dodika”. Evidentno je da u SDP-u tinja tihi “rat” između Mijatovića, koji je blizak Nikšiću, i Bećirovića.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...