KAKAV POTOP: Nakon nastupa u TV emisiji milijarder Elon Musk izgubio čak...

Šef kompanije “Tesla”, Elon Musk, navodno je postao siromašniji za više od 20 milijardi dolara otkako se prošlog vikenda pojavio kao gost-domaćin u emisiji Subotom uvečer uživo (Saturdai Night Live).

  • HiTec

  • 16. Maj 2021  

  • 1

Neto bogatstvo američkog biznismena je palo sa 166 milijardi na 145,5 milijardi dolara nakon što su dionice proizvođača električnih automobila “Tesla” potonule za oko 15 posto tokom minule sedmice, prema podacima koje je pratio magazin “Forbes”.

Bez obzira na to, Musk je i dalje treći najbogatiji čovjek na svijetu, prenosi Russia Today.

Tokom debija u ovoj zabavnoj emisiji, ekscentrični milijarder je otkrio da je prva osoba sa Aspergerovim sindromom koja je domaćin tog šoua – ili u najmanju ruku prva koja je to priznala.

Preduzetnik je takođe govorio o najnovijim dešavanjima na tržištu kriptovaluta kao što su bitcoin i dogecoin, iznijevši šokantnu ocjenu da je ova druga prazna priča. Musk je ranije javno promovirao taj token, što je poguralo njegovu cijenu do rekordnih nivoa.

Njegovi komentari iznijeti u toj emisiji snažno su uzdrmali kripto tržište, pri čemu se dogecoin pao za više od 30 posto u roku od 24 sata. U međuvremenu, dogecoin je ponovo krenuo da raste, nakon novog Muskovog tvita i najave platforme Coinbase da će uvrstiti taj novčić u ponudu, prenio je Tanjug.

Nakon TV nastupa Musk je također najavio da “Tesla” odustaje od prihvatanja bitcoina kao sredstva plaćanja za njegove automobile.

Posljednji potezi Muska su navodno zbunili investitore, izazivajući dodatnu volatilnost cijena “Teslinih” dionica, koje su tokom proteklih mjesec dana u padu zbog opće rasprodaje dionica velikih tehnoloških giganata na berzi i rastuće neizvijesnosti vezane za poslovanje ovog proizvođača automobila u Kini.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...